25 Temmuz 2013

KEŞKÜL



MALZEMELER:

1 Litre Süt
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı badem unu
3 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
1 tutam tuz

YAPILIŞI:

1) Şeker haricindeki tüm  malzemeyi tencerede cırpın. Ocağın üzerine alın. Pişirmeye başlayın.

2) Süt ısındığı vakit şekeri ekleyin. sürekli karıştırarak pişirin.

3) Kaselere boşaltıp oda sıcaklığına gelen keşkülü buzdolabında 2-3 saat dinlendirip üzerine file badem ile süsleyerek servis edin.

AFİYET OLSUN..


3 yorum:

  1. çok severim

    ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  2. badem unu nedir Betül hanım.Nerden temin edilebilir.
    Firdevs

    YanıtlaSil
  3. Cok severim ellerine saglik

    YanıtlaSil