11 Aralık 2013

GÜVEÇTE KAŞAR PEYNİRLİ ZEYTİNYAĞLI PATLICAN



Aynı yemeği Kabak ile de yapabiliriz. Harika olur.
Malzemeler:

1 kilo patlıcan
3 adet domates
1 adet kuru soğan
1 adet sivri biber
3 diş sarımsak
2 adet kesme şeker
kaşar peyniri
zeytinyağı
tuz

1) Patlıcanlar alacalı soyulur. Uzunlamasına üç yada dört parçaya kesilir. Patlıcanın kalınlığına göre değişir tabi.
2)Bol yağda kızartılır.
3) Kaşar peyniri patlıcanın enini geçmeyecek şekilde yarın cm kalınlığında dilimlenir.
3) Ilınan patlıcanlara sarılır. dik olarak küçük güveç kaplarına yerleştirilir.
4) Diğer tarafta zeytinyağında ince kıyılmış soğan, sarmısak ve biberler sotelenir.
5)Domatesler rendelenir yada robottan geçirilip soğanlara eklenir. şeker ve tuz ilave edilip pişirilir.
6) Bu sos patlıcanların üzerine dökülüp 150 derecelik fırında kaşarlar hafif eriyene kadar tutulur.
7) Ilındığında servis edilir.


AFİYET OLSUN..

1 yorum:

  1. Merhaba :)Güvecin her türlüsünü çok severim. Elinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil