25 Aralık 2013

HAVUÇ RÜYASI



Hafif ve değişik tatlardan hoşlananlar için ideal bir tarif. Tarifte uymanız gereken bir nokta şeker miktarını düşürmemeniz.

MALZEMELER:


  • 1 kg Havuç
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 2 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 limonun suyu
  • Burçak Bisküvi
YAPILIŞI:
  1. Havuçları soyun, iri doğrayın ve 5 su bardağı suyla haşlayın, haşlanan havuçları rondodan geçirip püre yapın.
  2. Haşlama yaptığınız suyu (eksilmişse su ile 4 bardağa tamamlayın) diğer malzemeleri katarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin, havuç püresini de katıp 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın.
  3. Orta boy bir borcamı suyla ıslatın, bir kat bisküvi dizin ve üzerine muhallebi dökün. Bu şekilde istediğiniz kadar kat yapın. 
  4. Üzerini istediğiniz biçimde süsleyin (krem şanti, ceviz, fıstık v.b), dolapta dinlendirip servis edin.

1 yorum:

  1. Nefis gorunuyor gercekten. Elinize saglik. Bana da beklerim. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil