15 Ocak 2014

BODRUM KURABİYESİ


Ilık yenmesi tavsiye edilir. Bir kez deneyin sonra hep denemek isteyeceksiniz.

MALZEMELER:

Hamur Malzemeleri:

  1. 250 Gr Margarin ( oda sıcaklığında)
  2. 1 adet yumurta
  3. 2 kaşık pudra şekeri
  4. 1 çay bardağı yoğurt
  5. 1 paket vanilya
  6. 1 paket kabartma tozu
  7. 4 - 5 bardak un ( 4 bardaktan sonrasını kontrollü ilave edin. ) 
Muhallebi Malzemeleri:
  1. 1,5 su bardağı süt
  2. 1 yemek kaşığı un
  3. 5 kaşık toz şeker
  4. 1 adet yumurta sarısı
  5. 1 paket vanilya
YAPILIŞI:
  1. Yumurta sarısı ve vanilya haricindeki tüm malzemeyi karıştırın. Ocağın üzerine alın ve pişirin.
  2. Altını kapattıktan sonra yumurta sarısı ve vanilyayı ekleyip mikserle yüksek devirde çırpın. 
  3. Bir kenara alıp soğutun.
  4. Margarin ve pudra şekerini mikserle çırpın. Yoğurt ve yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. 
  5. Un kabartma tozu ve  vanilyayı ekleyin. Yoğurun. kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. 
  6. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp içine soğuyan muhallebiden koyun ve yuvarlayın. 
  7.  Geri kalan tüm malzemeye aynı işlemi uygulayın. Yaklaşık olarak 10-12 adet kurabiye çıkıyor. Özelliği büyük olması.
  8. 180 derecelik fırında hamur hafif sararana kadar yaklaşık 30 dk pişirin.
  9. Ilındığında üzerine pudra şekeri serperek servis yapın. 


AFİYET OLSUN

4 yorum:

  1. Nefis bir kurabiye olmuş,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. kıyır kıyır ne güzel gözüküyor canım ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. merhaba
    elinize sağlık çok güzel görünüyor
    denemeli
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. merhaba bu kurabiyeyi daha önce çok denedim ama en güzeli bu tarif oldu teşekkürler. Bu arada ben vanilyayı iki katı gibi kullandım mis gibi kokuyor

    YanıtlaSil