10 Temmuz 2014

TAHİNLİ ŞEKERPARE


Arada klasik tariflere ufak dokunuşlar yapmak güzel oluyor. Ben de şekerpareye tahin ekledim. çok da güzel odu :)

MALZEMELER:

125 gr margarin ( oda sıcaklığı)
1 yumurta
5 çorba kaşığı şeker
15 çorba kaşığı un
3 kaşık irmik
3 kaşık tahin
kabartma tozu
vanilya
1 kase bütün fındık

ŞERBET:

4 bardak şeker
4,5 bardak su
2-3 damla limon suyu

ÜZERİNE:

1 su bardağı tahin

YAPILIŞI:

  1. Margarin, yumurta, tahin ve şekeri krem kıvamına gelene kadar çırpın. un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip elinizle yoğurun.
  2.  Ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. 2-3 cm aralıklarla tepsiye dizin. ortalarına bir fındık batırın.
  3.  180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. 
  4. Şerbet için şeker ve suyu kaynatın. indirmeye yakın limon suyunu ilave edin. 
  5. Tatlılar piştiğinde ılık şerbeti sıcak tatlıların üzerine dökün. 
  6. Şerbeti Çekene kadar oda sıcaklığında bekleyen tatlıları 1-2 saat dolapta soğutun. 
  7. servis esnasında üzerine tahin gezdirin. 
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder