11 Temmuz 2014

SULU KÖFTE



Aslında bana göre çorbadan çok ana yemek niteliğinde. İçinde sebzesini de etini de barındıran. Cocuklar için de besleyici bir yemek aynı zamanda.

MALZEMELER:

köftesi için:

300 gr orta yağlı kıyma
1 küçük kuru soğan ( rendelenmiş)
3 kaşık pirinç
karabiber ve tuz
3-4 kaşık un

1 adet havuç ( küp şeklinde doğranmış)
1 adet patates ( küp şeklinde doğranmış)
2 kaşık domates salçası
tuz karabiber
sıcak su
maydanoz

YAPILIŞI:


  1. Köfte için kıyma, soğan, pirinç, karabiber ve tuz yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapın. 
  2. Unu geniş bir kaseye alın. Köfteleri içine atın iki yana sallayın. köfteler una bulanmış olsun. ( bu işlem haşlarken köftelerin dağılmasını önler.) 
  3. Derin bir tencerede havuç ve patatesleri çok az kavurun. salçayı ilave edin. salçanın kokusu çıktığında yeteri kadar su ilave edin. su kaynadığında köfteleri içine atın ve kaynatın.
  4. Pirinçler uzadığında köfteler de yemeğimiz de pişmiş demektir. tuzunu ve karabiberini ilave edin. Altını kapatın. Servis esnasında üzerine maydanoz serpin. 
AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder