13 Temmuz 2014

VİŞNELİ VE DAMLA ÇİKOLATALI MOZAİK PASTA


Hem soğuk hem mayhoş bir tat seviyorsanız kesinlikle denemelisiniz.

MALZEMELER:

125 gr margarin
1 çay bardağı toz şeker
50 gr kakao
1 su bardağı süt
1 kase vişne ( çekirdekleri çıkmış)
3-4 kaşık damla cikolata
2 paket petibör bisküvi
1 paket vanilya

Ganaj:

200 gr krema
100 gr sütlü kuvertür

Kremayı kaynama noktasına getirin altını kapatın. İçine kuvertür çikolatayı ilave edip çikolata eriyene kadar karıştırın. oda sıcaklığında soğutun.

YAPILIŞI:

  1. Derin bir tencerede margarin ve toz şekeri eritin. 
  2. Süt, kakao, vanilya ekleyin. süt ısınana kadar karıştırın. 
  3. Bisküvileri büyük büyük kırın. Sıvı karışımı yavaş yavaş bisküvilere gezdirin. vişneleri ve damla çikolataları da ilave edip karıştırın. 
  4. Strech film serili dikdortgen bir kek kalıba yayın. 
  5. Bir kaç saat buzlukta dondurun. Üzerine ganaj gezdirip buzdolabın alt kısmında muhafaza edin. 
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder