24 Ekim 2014

ÇİKOLATALI PİZZA


Pizza hep tuzlu olacak değil ya tatlı da olur çikolatalı da. Biz oğlumla gelişigüzel actık hamuru ve sadece file bademle süslemeyi tercih ettik. Siz istediğiniz meyve ile de süsleyebilirsiniz çikolatayı sürdükten sonra.

MALZEMELER:
Pizza Hamuru:


  • 1,5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

  • Üzeri için:

    4 Kaşık Nutella
    File Badem ve istenilen her çeşit meyve

    YAPILIŞI:

    • Kuru mayayı derin bir karıştırma kabına alın. Ilık su ile karıştırın.
    • Zeytinyağı ve sütü kattıktan sonra tüm sıvı malzemeyi elinizle karıştırın.
    • Elenmiş unu ve son olarak tuz ve şekeri ekledikten sonra tüm malzemeyi toparlanana kadar yoğurun.
    • Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bir bez örterek 30 dakika kadar oda ısısında mayalanması için bekletin.
    • Mayalanan hamuru daha kolay bir şekilde açılması ve gevrek olması için; streç film ile sarıp, buzdolabında en az 30 dakika kadar bekletin.
    • Hamuru yağlı kağıt ya da unlanmış mutfak tezgahı üzerinde bir oklava yardımıyla açın.
    • Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 10 dakika kadar pişirin.
    • Fırından çıkan sıcak hamurun üzerine çikolatamızı sürün. üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek afiyetle yiyin.
    AFİYET OLSUN

    6 Ekim 2014

    BİSKÜVİLİ KİREMİT MOZAİK PASTA


    Kesildiğinde aaa bu nasıl böyle olmuş dedirten ama yapımı çok kolay bir pasta. zaten bisküviden yapıldığı için çocuklar tarafından her zaman rağbet gören bir pasta.

    MALZEMELER:

    1 Paket betit bourre bisküvi
    500 ml süt
    4 çorba kaşığı un
    1 çay bardağı toz şeker
    50 gr margarin
    2 kaşık kakao
    1 paket vanilya

    YAPILIŞI:


    1. bisküvi haricindeki tüm malzemeleri derin bir tencerede karıştırın. Ocağın üzerine alın karıştıra karıştıra pişirin. 
    2. Bisküvileri dik şekilde aralarına biraz puding sürerek birbirine yapıştırın. Tepside dik şekilde durması için bir tarafa destek koyup bisküvileri ona yaslayın. 
    3. bisküviler bittiğinde el son kalan pudingi bisküvilerin her tarafına eşit şekilde sürün. 
    4. 2-3 saat dolapta beklettikten sonra verev şekilde keserek servis yapın.
    AFİYET OLSUN..