11 Ocak 2015

ELMALI TURTA



Elmalı turta ama bu başka dehşet bir şey. Bir kere deneyin bir daha vazgeçemiyceksiniz.

MALZEMELER:

Tart hamuru için:

125 Gr tereyağı ( soğuk olacak)
3 çorba kaşığı toz şeker
10-12 çorba kaşığı un
1 çimdik tuz
yarım paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu

Ara Kreması için:

2 adet yumurta
2 paket süt kreması ( 400 ml)
yarım limon kabuğu rendesi
4 kaşık toz vanilyalı puding
3 çorba kaşığı toz şeker
yarım paket vanilya

Elmalı Karışım:

4-5 adet sarı golden elma
1 tatlı kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı toz şeker

En üstüne
1 su bardağı file badem

YAPILIŞI:


  1. Elmaların kabuklarını soyun. küp küp doğrayın. Şeker ve tarçın ile biraz soteleyin. Ilınması için kenarda bekletin.
  2. Hamur malzemelerini mikserde karıştırın. Daha sonra tezgahın üzerine alın. merdane ile açın. 26 Cm kelepçeli kalıba kenarlardan iki cm yukarı çıkacak şekilde döşeyin. Çatalla bir kaç yerinde delip dolaba kaldırın.
  3. Krema malzemelerinin hepsini derin bir kapta mikserle çırpın. 
  4. Kelepçeli kalıbı dolaptan çıkartın. soğumuş olan elmalı karışımı hamurun üzerine yerleştirin.
  5. Üzerine krema malzemesini dökün. Üzerine file bademleri serpin.
  6. 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirin. 
  7. 3-4 saat soğuttuktan sonra servis edin.
  8. Servis esnasında arzu ederseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.


AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder