13 Ocak 2015

SAHLEPLİ PİYANO KEK


Cumartesi günü gelen misafirlerim için yapmıştım. tarifi yazmam konusunda yoğun istekler geldiğinden hemen ekleyeyim dedim.

Görüntüsü tadı ile tam not alan bir tatlı. Asıl tarifi daha başkaydı aslında ama ben kremasında biraz değişiklik yaptım. üzerine de ekstra çikolata döktüm kakaodan önce.

Malzemeler:

KEK İÇİN:

3 Yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1 kahve fincanı sıcak su
2 çorba kaşığı kakao
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Keki ıslatmak için:

1,5 bardak soğuk süt

KREMASI İÇİN:
1 paket hazır vanilyalı puding
1 paket krem şanti (1 çay bardağı ile çırpılacak)
1 paket labne peyniri
2 tatlı kaşığı sahlep tozu

ÜZERİ İÇİN:

200 Gr bitter çikolata
100 gr süt kreması
kakao

YAPILIŞI:

  1. Kek için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Çırparken sıcak suyu ekleyin yavaş yavaş. daha sonra un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. 30x25 cm dikdörtgen bir fırın tepsisinde pişirin. Piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca 1,5 su bardağı sütü kekin her tarafına dökün. Ilınması için kenarda bekletin.
  2. Vanilyalı pudingi üzerindeki sıvı miktarından yarım bardak daha eksilterek pişirin. İyice soğutun. 
  3. Çırpılan krem şanti ve labne peynirini karıştırıp tekrar iyice çırpın. Soğuyan vanilyalı pudingi ve sahlep tozunu da ekleyin tekrar çırpın. 
  4. Kremayı soğuyan kekin üzerine eşit şekilde yayın ve buzdolabına kaldırın.
  5. Süt kremasını kaynama noktasına getirip içine çikolatayı ekleyın. çikolata eriyene kadar karıştırın. Oda sıcaklığına geldiğinde dolapta bekleyen tatlının üzerine her tarafı kapanacak şekilde yayın. En üzerine bolca kakao serpin. 1-2 saat daha dolapta bekletip servis edin. 
AFİYET OLSUN


NOT: Sahlep tozundan hoşlanmıyorsanız eklemeyebilirsiniz..


2 yorum:

  1. keki neden incecik görünüyor merak ettim Betül hanım.Özelliği mi öyle? Çünkü bu tarifi gördüğüm diğer sitelerde kek oldukça kabarık görünüyordu.Sizinkinde krema yoğunluklu görünüyor ki ben öyle çok severim zaten.ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba

    Ben kekini bilerek ince tuttum. kremasını da bol. Daha pasta gibi olsun diye. ama isterseniz siz keki daha küçük bir fırın kabında pişirip daha kalın olmasını sağlayabilirsiniz.

    sevgiler

    YanıtlaSil