26 Nisan 2015

ÇİLEKLİ MİNİK MİLFÖY LOKMALARI


Gelsin çilekli tarifler. Hem kolay ve pratik. Milföylü pastanın ufak lokmalık halinde olanları. Yemesi daha kolay.

MALZEMELER:

3 adet kare milföy
1 kase çilek

Kreması:

1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker ( normal çay bardağı)
3 kaşık un
1 yumurta sarısı
2 kaşık margarin
1 paket vanilya

YAPILIŞI:


  1. Kare olan milföyü 9 eşit parçaya bölün. Diğer milföylere de aynı işlemi uygulayın. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin.
  2. Hafif kızarmış ve tabiki kabarmış olan milföy karelerini sıcakken ortadan ikiye bölün. Soğuduğunda bölme işlemini yapamazsınız çünkü sönmüş olacaklar.
  3. Krema için vanilya ve margarin haricindeki tüm malzemeyi derin bir tencerede çırpın. Ocağın üzerine alıp pişirin. Altını kapattıktan sonra margarin ve vanilyayı katıp 5 dakika mikserle çırpın. İyice soğuyana kadar bekleyin. Yaklaşık 3-4 saat. 
  4. Hatta kremayi bir gün önceden pişirip dolapta bekletebilirsiniz. Kullanacağınız zaman mikserle biraz çırpmanız yeterli.
  5. Çilekleri ortadan ikiye bölün. Krema sıkma torbasına doldurduğunuz kremayı milföylerin arasına sıkın. Üzerine dilimlediğiniz çilekten koyup milföyün diğer milföyü çileğin üzerine kapatın ve kürdan ile sabitleyin.
  6. Servisten önce üzerlerine pudra şekeri serpinn..
Afiyet Olsun..





1 yorum: