5 Nisan 2015

ŞEKERPARE



İşte size pastanelerde yediğiniz gibi bir şekerpare tarifi. Bir arkadaşımdan duymuştum. bu sefer şerbetini kaynatmadan yaptım. Sanki daha güzel oldu. Mideye de dokunmadı.

MALZEMELER:

250 gr margarin
4 adet yumurta sarısı ( bir tanesi üzerlerine sürmek için)
250 gr pudra şekeri ( 1 Cup)
125 gr irmik ( Yarım Cup)
Aldığı kadar un ( yaklaşık 5 cup yumurta büyüklüğüne göre farklılık gösterebilir)
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu

ŞERBET:

750 Gr toz şeker
750 gr su

YAPILIŞI:

  1. Oda sıcaklığındaki margarin ile pudra şekerini krema gibi olana kadar elinizle yoğurun. 
  2. Yumurta sarılarını,irmik ve vanilyayı katın parmaklarınızla karıştırmaya devam edin.
  3. Yavaş yavaş unu ve kabartma tozunu katıp kulak memesi kıvamına gelene kadar un katarak yoğurun.
  4. Ceviz kadar bezeler alıp avuç içinizde silindir şeklinde şekil verin.
  5. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  6. Çatal yardımı ile çizikler atın.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  8. Şerbet için şeker ve suyu derin bir tasın içinde karıştırın. Ama kaynatmayın sadece şeker eriyene kadar karıştırın.
  9. Pişen tatlıları fırından çıkarın. 5 dakika kadar ilk sıcaklığının çıkmasını bekledikten sonra şerbeti üzerlerine dökün.
  10. Üzerine başka bir tepsi kapatıp şerbeti çekip oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
AFİYET OLSUN







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder