21 Kasım 2018

Elmalı Kurabiye


Çok eski ama hiç eskimeyen lezzet. Anne özlemine birebir kurabiye. Bazı lezzetler ne olursa olsun hiç eskimez.


MALZEMELER:

1 çay Bardağı Erimiş Margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta ( isteğe bağlı)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

İÇ MALZEMELER:

3 adet elma
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

ÜZERİNE:
Pudra Şekeri

YAPILIŞI:

  1. İlk etapta içini hazırlayalım ki hamuru yapana kadar ılınsın. Elmaları rendeleyin ve  şekerle birlikte iyice kavurun. İndirmeye yakın ceviz ve tarçın ilave edin. Bir kenarda soğumaya bırakın.
  2. Sıvı malzemeleri karıştırın öncelikle. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilya eklemesi ile kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yoğurun. İçine elmalı içten koyarak istediğiniz şekli verin. ( ben klasik şekilde yaptım)
  3.  180 derecede hafif pembeleşene kadar pişirin. 
  4. Sıcak sıcak pudra şekerine bulayın ve soğutun. 
AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder