23 Kasım 2018

Portakallı Lorlu Kurabiye




Kış geldi. Portakallar da tezgahta yerlerini aldığına göre ne yapıyoruz nefis portakallı lorlu kurabiye yapıyoruz. Deneyin lezzetine  inanamiyacaksınız..


Malzemeler:
·     250 gr margarin (oda sıcaklığı), 
·     1 çay bardağı zeytinyağ,
·     bir çay bardağı yoğurt,
·     1 çay bardağı şeker,
·     1 paket kabartma tozu,
·     1 paket vanilya
·     4 adet portakalın kabukları
·     250 gr lor peyniri
·     3-4 bardak un
Hazırlanışı:
1.    Portakalı soyun. Beyaz kısımlarını mümkün olduğunca sıyırın ve  kabukları küp küp doğrayın.  3-4  kere kaynatın ve her seferinde suyunu değiştirin. ( acılığını atmış olucaz böylelikle)
2.   Sonra bir su bardağı su ve bir su bardağı şeker ilavesi ile kabukları kaynatın.
3.   Suyunu çekince hafif ılındıktan sonra lor peyniri ile karıştırın.
4.   Hamur için margarin, sıvıyağ, yoğurt hamur mikserinde karıştırın. hamur mikseri yoksa ellerinizle mıncıklayın. unu kontrollü bir şekilde yedirerek  ( ben önce 3 bardak ekliyorum. gerisini yavaş yavaş ekliyorum. ) kulak memesi kıvamında bir  hamur yapın.
5.   Hamurdan ceviz büyüklünde parçalar alın ve içlerini doldurun. Üstü pembeleşene kadar pişirin çıkınca da bol pudra şekerine bulayın.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder