7 Mayıs 2019

Donauwelle - Tuna Dalgası





Yapılışı da ismi gibi biraz uzun biraz uğraş istiyor ama tadı enfes. Almanlara ait bir kek aslında bu. Ama Almanlar kekleri bile süsleyip pasta görünümüne sokuyorlar bilirsiniz ki. Donauwelle Tuna Nehrinin Dalgalarını andırdığı için bu isim verilmiş sanırım. Diğer

Asıl bulduğum tariflerde keki daha farklı. Katı yağ oranı oldukça yüksek. Ben biraz daha değiştirip yaptım. Bir ismi de Pamuk Prenses Pastası.  Bir kere deneyin hep yapmak isteyeceksiniz.

MALZEMELER:

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
200 ml süt
2 bardak un
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu ve vanilya
1 çimdik tuz

Krema:

5 su bardağı süt
3 yumurta sarısı
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 poşet kremşanti ( paketin içindeki iki taneden bir tanesi kullanılacak)

Üzeri için:

200 gr bitter çikolata
100 gr sıvı krema

YAPILIŞI:

1) Öncelikle kek için kakao hariç tüm kuru malzemeleri karıştırın.

2) Yumurtayı şeker ile 5 dakika çırpın. Sıvı yağ ve süt ekleyip çırpmaya devam edin. Kuru malzemeleri ekleyin tekrar çırpın. Yarısını dikdörtgen bir borcama boşaltın.

3) Diğer yarısına kakao ekleyip çırpın. ve Beyaz karışımın üzerine yayın.

4) Üzerine eşit aralıklarla vişneleri dizin. 180 derecede pişirin. ve soğuması için kenara alın.

5) Krema için krem şanti hariç tüm malzemeyi derin bir tencerede çırpın. Ocağın üzerine alıp pişirin. Ocaktan indirip 5 dakika mikserle çırparak havalandırın. İçine toz krem şantiyi katın tekrar çırpın.

6) Kremayı Soğumuş olan kekin üzerine düzgünce yayın.

7) Üzeri için kremayı kaynama noktasına getirin ve altını kapatın. İçine çıkolataları ekleyip çikolatalar eriyene kadar karıştırın. Pürüzsüz bir hal aldığında  beyaz kremanın üzerine dökün ve yayın.

8) Soğuması için Buzdolabında bekletin. Daha sonra üzerine çatalla dalgalar yapın.

AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder