19 Mayıs 2020

Tahinli Büzme Baklava



Ramazan ayında tatlısız olmuyor. En azından bizim evde. Normal bir zamanda her yemekten sonra tatlı yapmam ama Ramazan olunca mutlaka iftardan sonra bir tatlı olması gerekli. 

Önceden sadece bayramlarda düğünlerde baklava açılırdı evlerde. Hazır baklava yufkaları ile artık istediğimiz her vakit baklava yapabiliyoruz. İşimiz ne kadar kolaylaştı dimi?

Bu tatlıyı da toplamda 1 saatte hazırlamanız mümkün. şiddetle tavsiye ederim. 

MALZEMELER:

8-9 yaprak hazır baklava yufkasi
2 su bardagi ceviz kirigi
1,5 su bardagi tahin
150-200 gr tereyag

Serbeti icin:
3 su bardagi seker
3 su bardagi su
Yarim limon suyu

Oncelikle seker ve suyu ocaga alip kaynatin. Seker eridiginde 5 dakika daha kaynatip limon suyunu ekleyin. Bir iki dakika daha kaynatin ve altini kapatip sogumaya birakin. ( serbet soguk olacak)

Baklava yufkasini tezgaha serin. Her tarafina bolca tahin surun. Ceviz kirigini her tarafina yayin. En ince oklava ile sarin hafif buzun ve oklavayi tatlidan cikartin. İki parmak kalinliginda dilimleyip tepsiye yerlestirin. Butun yufkalara ayni islemi uygulayin. Tereyagini eritip tatlinin uzerine esit miktarda kasik yardimi ile dokün. 170 derecelik firinda kontrollu olarak iyice kiyir olana kadar pisirelim. Agir agir pişirin iyice kızarsın. yoksa tatli yumusak olur. 

Pisen tatliyi firindan cikarip 1-2 dakika beklettikten sonra soguk olan serbeti yavasca tatliya yedirelim. Uzerini asla kapatmayin. 

Afiyet olsun. 

İsteyen arasina tahin yerine tereyag surebilir. 

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder