30 Haziran 2020

Çilekli Galette




Galette hamuru

170 gr un ( 250 ml su bardağı ile 1+1/4 su bardağı un)

125 gr soğuk tereyağ

1,5 yemek k toz şeker

1 çimdik tuz

2-3 yemek k soğuk su

Meyve:

1 kase çilek( ikiye bölünmüş. ) böğürtlen, şeftali, erik de olabilir meyveler değişebilir.

1 yemek kaşığı nişasta

1 yemek k toz şeker



Ezme kısmı:

125 gr  kabuksuz un haline getirilmiş badem  ( antep fıstığıda olur, fındık ta olur )

1 yemek kaşığı tereyağ

1,5 yemek kaşığı şeker



Tabanı için mutfak robotuna unu ekleyin. tereyağını küp küp doğrayıp robota ilave edin. Şeker ve tuzu da koyup kısa aralıklarla robotta çekin. Karışım ekmek kırıntısı gibi bir hal alacak. 2-3 kaşık soğuk suyu ilave edip robotu tekrar çalıştırın. Hamur yavaş yavaş kendini toparlayacak. Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur haline geldiğinde robottan alın. Streçleyip buz dolabına kaldırın hamuru.

Öncelikle bademi robotta çekin. Geri kalan malzemeleri ekleyip çekin.  

Çilekleri ikiye bölün. Nişasta toz şeker ve 1-2 damla vanilyayı ilave edip karıştırın ve dolapta bekletin.

Hamuru iki yağlı kağıt arasına alıp incecik olarak açın. Açmak için üzerine koyduğumuz yağlı kağıdı kaldırın. Ortaya badem ezmesini kenar kısımlarından 3-4 cm boşluk kalacak şekilde yayın. Ezmenin üzerine meyveli karışımı yayın. Hamuru kenarlardan ortaya doğru hafif kapatın. Hamurun kenar kısımlarına ben file badem serptim. Önceden ısıtılmış 170-180 derecede pişirin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder