20 Nisan 2021

ŞEKERPARE


 

Daha önce de bir sürü şekerpare tarifi vermişim. Buda benzer bir tarif bazı ölçülerde farklılık var sadece.  Ben beğendim umarım siz de beğenirsiniz. 


MALZEMELER:

 

250 gr tereyağ veya margarin ( yumuşak)

2 adet yumurta ( 1 inin sarısı üzerine )

1 su bardağı pudra şekeri

1 su bardağı + 2 yemek kaşığı irmik

1 paket vanilya ve kabartma tozu

1 çay kaşığı karbonat

4-4,5 su bardağı un

ŞERBET:

 

4 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su

Yarım limon suyu

 

Öncelikle şerbeti kaynatıp soğutun. Oda sıcaklığındaki yağ ile pudra şekerini krema gibi olana kadar elinizle yoğurun. Yumurta sarılarını, irmik ve vanilyayı katın parmaklarınızla karıştırmaya devam edin. Yavaş yavaş unu, kabartma tozunu ve karbonatı katıp kulak memesi kıvamına gelene kadar un katarak yoğurun. Ceviz kadar bezeler alıp avuç içinizde silindir şeklinde şekil verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çatal yardımı ile çizikler atın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Pişen tatlıları fırından çıkarın. 5 dakika kadar ilk sıcaklığının çıkmasını bekledikten sonra şerbeti üzerlerine dökün. Üzerine başka bir tepsi kapatıp şerbeti çekip oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.



1 yorum:

  1. Ellerine sağlık☺️ bu aralar benimde aklımda bir şekerpare yapmak var 💐 Afiyetler olsun

    YanıtlaSil