17 Ocak 2021


 



Hadi gelin haşhaşlı çörek yapalım. Ev mis gibi maya koksun.

 

Hamuru için:

Bardak ölçüsü 200 ml

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı ıkıl su

1çay bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı toz şeker

1 paket yaş maya ( kuru Maya da olabilir)

1 tatlı kaşığı tuz

1 yumurta akı ( sarısı üzerine)

5,5 bardak un ( yumuşak bir hamur olacak)

İç malzeme:

1 su bardağı Ezilmiş haşhaş

1 su bardağı Sıvıyağ

1,5 su bardağı çekilmiş ceviz

2 kaşık şeker

 

Karıştırma kabına süt, su şeker sıvı yağ maya ve yumurta beyazını karıştıralım. Ve yavaş yavaş unu ilave edelim. 5 dakika boyunca güzelce yoğurmaya devam edelim. Hafif ele yapışan bir hamur oluyor sakın daha fazla un eklemeyin. Üzerini örtük 4550 dakika ılık bir ortamda mayalanması için bırakalım.

 

İç harcı için hepsini iyice karıştırıp homojen bir karışım elde edelim.

 

Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya bölelim. Her bezeyi kocaman açalım. İç harçtan her yerine bolca sürelim ve sıkıca rulo yapalım. İki parmak kalınlığında keserek dik bir şekilde tepsiye yerleştirelim. 30-40 dakika tepside mayalandırıp üzerine yumurta sarısı sürelim ve 180 derecede kızarana kadar pişirelim.

 

AFİYET OLSUN


1 yorum:

  1. merhaba hanımefendi, blogunuz ve paylaşımlarınız çok güzel. umarım devam edersiniz paylaşım yapmaya..

    YanıtlaSil