30 Mayıs 2012

KARAMELİZE SOGANLİ TAVUK DURUM


MALZEMELER:

4 Adet tavuk budu ( kuşbası doğranmış)
1 büyükboy soğan
1 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
2 tatlı kaşığı toz şeker
3 diş sarımsak
7-8 adet kıvırcık yaprağı
tuz karabiber
6 adet lavaş
mayonez

1) Soğanları piyazlık doğrayın.Wok tavayı ısıtın. Sıvıyağ, soğan ve şekeri tavaya alıp karamelize edin.

2) İnce kıyılmış sarmısak ve tavukları ilave edip harlı ateşte kavurmaya devam edin.

3) Kırmızı ve yeşil biberleri kibrit çöpü şeklinde doyrayın. Tavuklaar piştiğinde biberleri ilave edin. 2 dakika kavurun.

4) Tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha kavurun ve altını kapatın.

5) Lavaşın her tarafına mayonez sürün. Bir kenarınna kıvırcık yaprağı koyun. Bir kenarına uzunlamasına tavuk koyup rulo yapın.


AFİYET OLSUN


27 Mayıs 2012

MICKEY'NİN MÜZİK FESTİVALİ


“Disney Live! Mickey’nin MüzikFestivali” Türk oyuncularla perdelerini açtı…



Dünyanın en sevilen ve yoğun ilgi gören çocuk/ailegösterilerinden biri olan “Disney Live! Mickey’nin Müzik Festivali”’ TrumpTowers Tiyatrosu’nda perdelerini açtı.

Yapımcılığını Feld Entertainment’ın üstlendiği TURKCELL İletişim ve Teknoloji sponsorluğundaki “Disney Live! Mickey’nin Müzik Festivali” gösterisi, İstanbul ÇocukTiyatrosu (ICT) işbirliğiyle yerelleştirilerek Türk kadrosuyla başta İstanbulolmak üzere Türkiye çapında da sahnelenecek…





Walt Disney Company’nin lisanslı gösterilerinden olan “Disney Live!Mickey’nin Müzik Festivali” 29 Ekim’e kadar İstanbul’da... Yerel yapım desteğisayesinde uzun süreli olarak sahnelenecek olan gösteri sonbaharda ise Türkiyeturuna çıkacak. Yıl boyunca ülkemizde sahnede kalacak olan “Disney Live!Mickey’nin Müzik Festivali” gösterisi bir yıl içinde toplam yaklaşık 9 ildesahnelenecek. Hedeflenen iller arasında Bursa, Ankara, İzmir, Adana, Gaziantep,Kayseri, Samsun ve Antalya bulunuyor




İstanbul Çocuk Tiyatrosu (ICT), 2010’dan beriTürkiye’ye getirdiği Disney gösterileriyle edindiği deneyim sonucunda dünyadailk kez “Disney Live!”ı yerelleştirerek geniş kitlelerle buluşturuyor. Teknikaltyapının tamamı, teknik ekibin tamamı ve sahne kadrosunun tamamı ICTtarafından üstlenilerek Türklerden oluşuyor. Bu sayede gösteriler çok sayıdaşehre daha uzun süreli ulaşabilecek.




Yerelleştirme çerçevesinde Disney’in bazı sevilenkarakterleriyle çocuklarımızı, kendi sanatçılarımızın da yer aldığı biryapımda, kendi kültürümüzden de unsurlar katarak buluşturan ICT, dünyada birilke imza atıyor ve ünlü sanatçı Kenan Doğulu’nun sevilen şarkısı “Çakkıdı”ylaçocukları dans ettiriyor.




Sevilenkahramanlar, Disney Live! Mickey’ninMüzik Festivali müzikli sahne gösterileri ile Türkiye’de. Mickey Mouse vearkadaşları, bu müzikal gösteride “KüçükDeniz Kızı”, “Aladdin” veDisney/Pixar’dan “Oyuncak Hikayesi”nin yıldızlarıyla beraber renkli bir eğlencesunuyor




Gösterinin konusu;

Tüm aileye yönelik bu müzik festivalinde; Mickey Mouse,Minnie Mouse, Donald ve Goofy muhteşem bir konser sahneliyorlar ve hip hop,swing, pop, reggae,rock, country ve başka pekçok tarzdan esinlenen müziklerleeğleniyorlar. Tüm aileye yönelik bu müzik festivalinde Prenses Ariel, Sebastian,Ursula; Prenses Jasmine, Aladdin, Cin, Woody, Buzz Lightyear ve Jessie’nin dearalarında bulunduğu 25’den fazla Disney karakteri rol alıyor. Gelin ve dansedin, şarkı söyleyin, kahkahalar atın ve hava gitarı çalın. “DisneyLive! Mickey’nin Müzik Festivali” size hayat boyu unutmayacağınız eğlencelianılar sağlamayı garanti ediyor.


24 Mayıs 2012

ANTEP FISTIKLI KAŞIK HELVASI


TÜM İSLAM ALEMİNİN REGAİB KANDİLİ MÜBAREK OLSUN...

Malzemeler:

125 gr Margarin
3 Su bardağı un
3 su bardağı Şeker
3,5 su bardağı soğuk su
1 çay bardağı antep fıstığı

1) Margarini eritin. Fıstık ve unu ilave edip kısık ateşte  unun rengi dönüp köpük köpük oluncaya kadar kavurun. ( Yaklaşık 1 saat )

2) Unun rengi dönüp kokusunu saldığında şekeri ilave edin. 5 dakika da şeker ile birlikte kavurun.

3) Soğuk suyu ilave edip kapağını kapatıp suyu iyice çekene kadar pişirin.

4) 5- 6 dakika sonra suyunu çektiğinde pilav gibi alt ust edip karıştırın ve 5 dakika kadar dinlendirin.

5) Dinlendikten sonra kaşıkla şekil verip ılık servis edin.

AFİYET OLSUN


22 Mayıs 2012

JELİBONYA İLE EGLENJE'YE



Anneler günü öncesi  Kraftfoods tarafından jelibon etkinliğine davetliydik oğlumla birlikte.


 Harika limonata ve çilekli pasta hazırladık çocuklarla birlikte.


 Biz içerde Uzman pedegoğumuz ile birlikte sohbet ederken çocukalr dışarda jelibon ablalar ile birlikte bize sürpriz takılar hazırlamışlar.


Kağan' ın buyuk bir sevinçle onu bana hediye etmesi harika bir duyguydu.


 Yine biz içerdfe sohbet ederken çocuklar sihirbaz gösterisi izlediler.



 Minik topitopum sihirbazlık gösterisine bizzar katılmış :))




 Ayrıca jelibon hakkında çok güzel bilgiler de öğrendik.

Mesela içindeki renklerin doğal sebze ve meyve extratlarından aldığını. Yeşili Ispanak, Kırmızıyı pancar gibi :)

İçindeki jelin doğal olduğu kemik iliğinin nasıl donduğunda jel halini aldığı gibi.

Ama buna rağmen tabiki günlük 30 gr dan fazla yenmemesi gerektiğini de :))

 Teşekkürler  Kraftfoods Teşekkürler Exel İletişim Danışmanlığı


14 Mayıs 2012

2 YAŞ KURABİYESİ

Tarık Kuzey'in 2 yaş kurabiyeleri...

5 Mayıs 2012

TRAMİSU 2


Son günlerde nereye gitsem bana ilk yaptırdıkları pasta oluyor tramisu. Oğlumun da peynir yediğine sevindiğim tek tatlı çeşidi. Malum ağzına hiç peynir sokmamasından dolayı bunun kremasında anlamıyor küçük bey :) Aslında kedi dili ile yapmayı seviyorum ben burada olduğu gibi ama bu sefer sade kek ile yaptım ve kremasında bazı değişiklikler uyguladım. MALZEMELER: 1 Adet sade pasta tabanı 2 kaşık nescafe 2 kaşık toz şeker 1,5 bardak sıcak su KREMASI ÇİN: 3 bardak süt 3 kaşık un ( dolu dolu) 2 adet yumurta sarısı 2 çay bardağı şeker 1 dolu çorba kaşığı tereyağ 1 paket labne peyniri ( yeşil kutu) 1 paket vanilya üzeri için: 2 kaşık kakao YAPILIŞI: 1) İlk ünce pasta tabanının yarısını servis yapacağınız tabağa koyun. Sıcak su, neskafe ve şekeri karıştırıp tabanın yarısını ıslatın. özellikle kenar kısımlarını. 2) krema için vanilya ve labne peyniri hariç tüm malzemeyi soğuk süt ile çırpın. Tencereyi Ocağın üzerine alıp karıştıra karıştıra kremayı pişirin. 3) Pişen kremayı ocaktan alıp bir kaç dakika karıştırarak havalandırın. İçine labne peyniri ve vanilyayı ekleyip mikserle 5 dakika kadar çırpın. 4) Yarısını pasta tabanına yayın. Üzerine ikinci katı kapatıp neskafe ile ıslatın. kalan kremayı üzerine ve yanlarına eşit şekilde yayın. 5) Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerine kakao serpip 2 saat dolapta bekletip servis edin. AFİYET OLSUN