30 Nisan 2013

GÜVEÇTE ETLİ PATATES



Küçüklüğümden beri en sevdiğim yemektir etli patates yemeği. Etsiz ide makbul bana göre. Lokum gibi pişmiş acılı bir patates yemeği olsun yeter ki. Bu sefer alışılmışın dışında güveçte pişirdim. Yeme de yanında yat oldu :)

MALZEMELER:

1 kilo sarı patates
250 gr kuzu eti
1 adet orta boy soğan
1 er çorba kaşığı domates ve biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
tuz
yarım çay bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI:

1) Öncelikle güvecinizi ocağın üzerine alın ve kızdırın. Yağını ve etleri ilave edin. etlerin rengi döndüğünde ince kıyılmış soğanları ekleyin ve kavurun.

2) Salçaları ekleyin kavurmaya devam edin. Salçanın kokusu hafif çıkmaya başladığında soyup dörde böldüğünüz patatesleri ekleyin. Kavurun. Pul biberi, tuzunu ve patateslerin üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynamış su ekleyip güvecin ağzını hava almayacak şekilde folyo ile kapatıp en kısık ateste 45 dk pişirin.

AFİYET OLSUN

26 Nisan 2013

SEBZELİ VE TAVUKLU NOODLE



Malzemeler:

1 paket Noodle
2 adet tavuk göğsü ( küp doğranmış)
1 adet kabak ( jülyen doğranmış)
1/2 çay bardağı mısır
2 adet soğan ( ince kıyılmış)
2 diş sarımsak
1 er adet renkli biber ( kırmızı, yeşil, sarı)
1/2 su bardağı soya filizi
1/2 çay bardağı soya sos
3 yemek kaşığı susam yağı
3 yemek kaşığı çiçek yağı

YAPILIŞI:

1) Noodleri derin bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar kaynar su koyarak kapağı kapalı vaziyette 7 dakika bekletin.

2) Tencereyi kızdırın. susam ve çiçek yağını ekleyin. soğanları ve sarımsakları ekleyip kavurun.

3) Tavukları ekleyip harlı ateşte soteleyin.

4) Jülyen doğranmış biberleri, mısırları ve kabakları ekleyip sotelemeye devam edin.

5) Soya filizlarini ve soya sosunu ekleyerek 1 dakika daha soteleyin ve süzdüğünüz noodleri ilave edip karıştırın ve altını kapatın.

6) Derin bir kapta servis edin.

AFİYET OLSUN

9 Nisan 2013

İSTANBULDAN RUDOLPH VAN VEN GEÇTİ





Biraz geciktim yazmakta. Ama son zamanlarda yaşadığım en güzel heyecanlı buluşmaydı. Sapphire AVM Gaggenau Showroom’unda gerçekleştirdiğimiz buluşma da RUDOLPH VAN VEEN ile harika dakikalar geçirdik. 

24Kitchen Türkiyede D-Smartta yayına başladı. Şimdilik iki şef ile yayına başladı. İlerleyen günlerde onlara başka ünlü şefler de eşlik edecek. Şeflerden bir tanesi Maksut Aşkar diğeri ise Gabriele Sponza. 

Bu iki şefin hazırlamış olduğu börek içleri ile Rudolph Van Ven bize harika bir poğaça ve Elmalı Pizza yaptı. Parmaklarımızı yiyeceğiniz cinsten. Tarifleri Bir diğer postta yazıcam.




Rudolph ile aynı mutfakta yan yana çalışmanın keyfi bir harika idi. Size Biraz ondan bahsetmek istiyorum. 

 1967 yılında Hollanda’da doğan Rudolph van Veen, çok genç yaşlarından beri hep bir aşçı

olmak istediğini biliyordu. 1985 yılında The Culinaire School van Breda’dan sınıf birincisi

olarak mezun oldu ve o anda ileride bir Master Şef olmayı kafasına koydu. İsviçre’de

Master Şef Cas Spijkers ile çalışarak Huize van Wely’de hamur işleri üzerine uzmanlaştı.

27 yaşındayken Hollanda’da bir şefin alabileceği en yüksek unvan olan “SVH Meesterkok”

(Master Şef) unvanını aldı.

Rudolph van Veen, Hollanda’da düzenlenen “Zilveren Koksmuts-wedstrijden” (Silver Chef’s

Hat Contest) adlı yarışmada tam dört kez birincilik ödülü ve bunun yanı sıra Hollandalı

şefler takımının bir parçası olarak Frankfurt, Sidney, Londra ve Singapur’da birçok madalya

kazandı.

Rudolph van Veen, 1999’da kendisi gibi hamur işleriyle uğraşan dört arkadaşıyla beraber

Hollanda Hamur İşi Takımı’nı (The Dutch Pastry Team) kurdu. Bu takım, hamur işi

dalını ulusal ve uluslararası organizasyonlarda destekliyor ve bu dalda yeni gelişmeler

kaydedilmesi amacıyla bir test laboratuvarı işlevi görüyor. Ayrıca, yeni yetenekleri teşvik

etmek amacıyla her sene hırslı ve istekli aşçılar için yapılan ve profesyonel bir yarışma olan

Dutch Pastry Award’ı düzenliyor.

Rudolph van Veen; Beavercreek, Las Vegas ve Phoenix gibi şehirlerde çok tutulan ve her

sene düzenlenen ABD Aşçılık Yarışması’nın (USA Pastry Championships) 2000 yılından beri

daimi jüri üyesi. Bunlara ek olarak, Cape Town ve Kahire gibi yerlerdeki festivallerde sıkça

yemek yapıyor.

Rudolph van Veen, “Hayatın Tadı” (Taste of Life: Basics) ve “Lezzet Yolculuğu” (Taste of

Life: Travel), “Rudolph’un Fırını” (Rudolph’s Bakery) gibi programlarıyla da Hollanda’nın en

çok tanınan televizyon şeflerinden biri konumunda bulunuyor.

Rudolph van Veen, 2011 yılında “Bus Stop Bakery” adında bir seyyar fırın projesi başlattı. İçi

özel cupcake ve clubcake’lerle dolu olan bu pembe otobüs tüm Hollanda’yı geziyor. The Bus

Stop Bakery’den elde edilen gelirin yüzde 10’u, Hollanda’da üç hayır kurumuna bağışlandı.

The Bus Stop Bakery’de kullanılan tarifler ve cupcake ile clubcake’lerin tasarımı, Rudolph

van Veen’in sorumluluğunda bulunuyor.

Rudolph van Veen, 24Kitchen’daki birçok programdan sorumlu. Hamur işlerini en sevdiği

program olan “Rudolph’s Bakery”de pişiriyor. Bu yepyeni programda, bilgi ve tutkusunu tatlı

ve içten hamur işi tarifleriyle paylaşıyor. Ekmek de olsa kek de olsa, nasıl güzel ve ağız

sulandırıcı tatlar ortaya çıkaracağını çok iyi biliyor. “Hayatın Tadı”nda, sağlıklı ve harika

tariflerini hazırlamak için Hollanda’nın en iyi malzemelerini araştırıyor. “Lezzet Yolculuğu”nda

ise tüm aşçılık harikalarını keşfetmek üzere dünyayı geziyor.