14 Temmuz 2013

TAVUKLU ERİŞTE



Yemeğiniz yoksa tek başına bir öğün ya da çayın yanına bir alternatif olabilecek lezzetli bir yemek.

MALZEMELER:

2 su bardağı erişte
1 adet tavuk göğsü
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağ ya da sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
tuz

YAPILIŞI:

1) 5-6 bardak su derin bir tencereye koyun kaynatın. Çok az sıvıyağ ve tuz ilave edip erişteleri kaynayan suyun içine atıp haşlayın. Ve süzün.

2) Tavuk göğsünü de haşlayın. ve didin. Derin bir kabın içinde tavuk, erişte, yoğurt ve rendelenmiş saırmsağı karıştırın. Servis yapacağınız tabağa aktarın.

3) Tavada tereyağını eritin. kırmızı biber ve pul biberi ilave edin. Ocağın altını kapatın. Yağı eriştenin üzerine gezdirin. En son kuru nane serpin ve servis edin.



AFİYET OLSUN..


Bunun yanında iftarda ne yapalım derseniz;

FIRINDA TAVUK BAGET

KAŞAR PEYNİRLİ ZEYTİNYAĞLI PATLICAN

MUHALLEBİLİ KADAYIF 



1 yorum:

  1. BETÜLCÜM ELLERİNE SAĞLIK,ERİŞTEN NEFİS OLMUŞ..MENÜNDE YANINA ÇOK YAKIŞMIŞ.AFİYETLER OLSUN.

    YanıtlaSil