7 Ekim 2010
KAŞAR PEYNİRLİ ZEYTİNYAĞLI PATLICAN
Yavaş yavaş zamanı geçiyo artık çok üzülüyorum :( Pek severim ağzımda bıraktığı o acımtrak buruk tadı.Çoğu insan sevmez belki ama ben tuzlu suda bekletmem pek o burukluğu gitmesin diye.
Patlıcanla kaşaın uyumu muhteşemm.. Mutlaka denenmesi gerek..
Malzemeler:
1 kilo patlıcan
3 adet domates
1 adet kuru soğan
1 adet sivribiber
3 diş sarımsak
2 adet kesmeşeker
kaşar peyniri
zeytinyağı
tuz
1) Patlıcanlar alacalı soyulur. Uzunlamasına üç yada dört parçaya kesilir. Patlıcanın kalınlığına göre değişir tabi.
2)Bol yağda kızartılır.
3) Kaşar peyniri patlıcanın enini geçmiycek şekilde yarın cm kalınlığında dilimlernir.
3) Ilınan patlıcanlara sarılır. dik olarak borcama yerleştirilir.
4) Diğer tarafta zeytinyağında ince kıyılmış soğan, sarmısak ve biberler sotelenir.
5)Domatesler rendelenir yada robottan geçirilip soğanlara eklenir. şeker ve tuz ilave edilip pişirilir.
6) Bu sos patlıcanların üzerine dökülüp 150 derecelik fırında kaşarlar hafif eriyene kadar tutulur.
7) Ilındığında servis edilir.
AFİYET OLSUN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
neefiiss gözüküyor ellerine sağlık ,iyi pazarlar :)
değişik olmuş ellerine sağlık.
Gerçekten artık sezonu geçiyor diye üzülenlerden biri de benim. Patlıcanla olan herşeyi çok seviyorum. Ellerinize, emeğinize sağlık. Kaşar peynirli patlıcanınız çok leziz görünüyor.
Saygılar.
Nefis görünüyor,ellerinize sağlık!
Çok güzel bir tarif.Ellerinize sağlık.
aynen bende senin gibiyim...o burukluk başka bir lezzet:)ellerine sağlık canım nefis olmuş nefisss
çok öptüm
Nefis olmuş bende patlıcanın buruk tadını sevenlerdenim patlıcana has bir lezzet ve tat bana göre ellerinize sağlık...
Yorum Gönder