30 Aralık 2014

UN KURABİYESİ


Size enfes bir un kurabiyesi tarifi veriyorum. Bir daha asla pastaneden kurabiye almayacaksınız emin olun.

MALZEMELER:

1 Paket Margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
6 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

YAPILIŞI:

  1. Margarini eritin. eridikten sonra kısık ateşte yağı yakmadan 20 dakika kaynatın. ve ılıtın.
  2. Derin bir yoğurma kabına un pudra şekeri kabartma tozu ve vanilyayı koyun karıştırın ve ortasını havuz gibi açın. 
  3. ılınan margarin ve sıvı yağı ilave edip yoğurun.
  4. Çok toparlanan bir hamur olmuyor ama kolay şekil alıyor. 
  5. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayın. Üzerine çata ile şekil yapabilirsiniz. 150 derecede beyaz kalacak şekilde 30 dk pişirin. 
  6. Fırından çıkar çıkmaz pudra şekerine bulayın.
AFİYET OLSUN

6 Aralık 2014

PORTAKALLI HAVUÇLU KEK ( KIŞ KEKİ)


Tam kış ayına layık enfes bir kek. Aynı zamanda çocuklar için de çok besleyici.

MALZEMELER

3 Adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 adet orta boy elma
1 adet orta boy havuç
1 adet portakal suyu ve kabuğunun rendesi
1 çay bardağı sıvı yağ
3 bardağa yakın un
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 fiske tuz

YAPILIŞI:

  1. Elma ve havucu rendeleyin ve sularını sıkın. Portakalın kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkıp elma ve havuç suyu ile karıştırın. 
  2. Yumurtaları tuz ve şekerle beyazlaşana kadar çırpın. yağ ve portakal suyunu ilave edin çırpmaya devam edin. 
  3. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin. 
  4. En son havuç, elma ve portakal kabuğu rendesini ve ceviz içini katıp karıştırın. Küçük bir kare tepsiye doküp 180 derecede pişirin.
AFİYET OLSUN..



5 Aralık 2014

MANTARLI MUSKA BÖREK


İç Harcını yapmak biraz uzun sürüyor ama tadına doyamayacağınız bir börek oluyor.

MALZEMELER:

3 yaprak yufka
1 yumurta sarısı
susam çörek otu

İç Malzemesi:

1 paket mantar
1 adet kırmızı kapya biber
2 adet çarliston biber
1 adet kuru soğan
sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
tuz

YAPILIŞI:

  1. Mantarları yıkayın. sularını sıkın v küp küp doğrayın. bir tencereye alıp sularını salıp çekene kadar yağsız olarak kavurun. 
  2. Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Sıvı yağda kavurun. kırmızı ve çarliston biberi de katıp kavurun. 
  3. Daha sonra suyunu iyice çeken mantarları soğanlı karışıma katıp kavurmaya devam edin. Tuz ve biberlerini ilave edin. altını kapatıp ılınmaya bırakın.
  4.  Her yufkayı uzun şeritler halinde 5 veya 6 eşit parçaya bölün. Bir kısmına mantarlı harçtan koyup muska şekilde sarın.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çörek otu serpin. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
AFİYET OLSUN