Tam kış ayına layık enfes bir kek. Aynı zamanda çocuklar için de çok besleyici.
MALZEMELER
3 Adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 adet orta boy elma
1 adet orta boy havuç
1 adet portakal suyu ve kabuğunun rendesi
1 çay bardağı sıvı yağ
3 bardağa yakın un
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 fiske tuz
YAPILIŞI:
- Elma ve havucu rendeleyin ve sularını sıkın. Portakalın kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkıp elma ve havuç suyu ile karıştırın.
- Yumurtaları tuz ve şekerle beyazlaşana kadar çırpın. yağ ve portakal suyunu ilave edin çırpmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin.
- En son havuç, elma ve portakal kabuğu rendesini ve ceviz içini katıp karıştırın. Küçük bir kare tepsiye doküp 180 derecede pişirin.
AFİYET OLSUN..
Ne zaman havuçlu kek yapsam, yapış yapış bir kek çıkıyor ortaya. hiç kabarmıyor, pamuk gibi bir kek olmuyor :(
YanıtlaSil