29 Nisan 2015

TAVUKLU PİLAV PASTASI



Arşivden buldumda çıkardım fotoğrafı :) Fotoğraf fazla iyi değil ama yenisini yapana kadar tarifi koymalıyım dedim yine de..

MALZEMELER:

1 Bütün haşlanmış tavuk
( haşlama suyuna bir bütün soğan, tane karabiber ve tuz atmayı unutmayın)
2 bardak pirinç ( önceden sıcak suda bekletilmiş)
1 su bardağı bezelye ( haşlanmış)
1 su bardağı mısır (konserve)
1 su bardağı havuç ( küp doğranmış ve haşlanmış)
100 gr tereyağ
yarım paket tel şehriye
2 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı tuz


YAPILIŞI:


  1. Tereyağının yarısını pilav tenceresine alın ve eritin. Süzdüğünüz pirinçleri ve tuz ekleyin pirinçler şeffaf olana kadar kavurun. 
  2. Bezelye, havuç, mısır ve tavuk suyunu ekleyin. Kapağını kapatın. Suyunu çekip pirinçler uzayana kadar pişirin. 
  3. Pilav demlenirken ayrı bir tavada kalan tereyağını eritin. şehriyeleri altın rengi alana kadar kavurun.
  4. Ters çevirebileceğiniz bir kabın en altına kavurduğunuz şehriyeleri onun üzerine pilavın yarısını döşeyin. Tavuk etlerini didip pilavın üzerine döşeyin. Kalan pilavı da tavukların üzerine döşeyin.
  5. Servis yapacağınız kaba ters çevirin sıcak olarak tüketin.
AFİYET OLSUN..
Şehriyeler kıtır kıtır oluyor normalde özelliği o. Ama ben kıtır sevmem derseniz kavurduktan sonra çok az tavuk suyu ilavesi ile şehriyeleri yumuşatabilirsiniz.

Pirinci ıslatmadan yaparsanız da şayet su miktarını bir bardak daha artırın. 


26 Nisan 2015

ÇİLEKLİ MİNİK MİLFÖY LOKMALARI


Gelsin çilekli tarifler. Hem kolay ve pratik. Milföylü pastanın ufak lokmalık halinde olanları. Yemesi daha kolay.

MALZEMELER:

3 adet kare milföy
1 kase çilek

Kreması:

1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker ( normal çay bardağı)
3 kaşık un
1 yumurta sarısı
2 kaşık margarin
1 paket vanilya

YAPILIŞI:


  1. Kare olan milföyü 9 eşit parçaya bölün. Diğer milföylere de aynı işlemi uygulayın. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin.
  2. Hafif kızarmış ve tabiki kabarmış olan milföy karelerini sıcakken ortadan ikiye bölün. Soğuduğunda bölme işlemini yapamazsınız çünkü sönmüş olacaklar.
  3. Krema için vanilya ve margarin haricindeki tüm malzemeyi derin bir tencerede çırpın. Ocağın üzerine alıp pişirin. Altını kapattıktan sonra margarin ve vanilyayı katıp 5 dakika mikserle çırpın. İyice soğuyana kadar bekleyin. Yaklaşık 3-4 saat. 
  4. Hatta kremayi bir gün önceden pişirip dolapta bekletebilirsiniz. Kullanacağınız zaman mikserle biraz çırpmanız yeterli.
  5. Çilekleri ortadan ikiye bölün. Krema sıkma torbasına doldurduğunuz kremayı milföylerin arasına sıkın. Üzerine dilimlediğiniz çilekten koyup milföyün diğer milföyü çileğin üzerine kapatın ve kürdan ile sabitleyin.
  6. Servisten önce üzerlerine pudra şekeri serpinn..
Afiyet Olsun..





5 Nisan 2015

ŞEKERPARE



İşte size pastanelerde yediğiniz gibi bir şekerpare tarifi. Bir arkadaşımdan duymuştum. bu sefer şerbetini kaynatmadan yaptım. Sanki daha güzel oldu. Mideye de dokunmadı.

MALZEMELER:

250 gr margarin
4 adet yumurta sarısı ( bir tanesi üzerlerine sürmek için)
250 gr pudra şekeri ( 1 Cup)
125 gr irmik ( Yarım Cup)
Aldığı kadar un ( yaklaşık 5 cup yumurta büyüklüğüne göre farklılık gösterebilir)
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu

ŞERBET:

750 Gr toz şeker
750 gr su

YAPILIŞI:

  1. Oda sıcaklığındaki margarin ile pudra şekerini krema gibi olana kadar elinizle yoğurun. 
  2. Yumurta sarılarını,irmik ve vanilyayı katın parmaklarınızla karıştırmaya devam edin.
  3. Yavaş yavaş unu ve kabartma tozunu katıp kulak memesi kıvamına gelene kadar un katarak yoğurun.
  4. Ceviz kadar bezeler alıp avuç içinizde silindir şeklinde şekil verin.
  5. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  6. Çatal yardımı ile çizikler atın.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  8. Şerbet için şeker ve suyu derin bir tasın içinde karıştırın. Ama kaynatmayın sadece şeker eriyene kadar karıştırın.
  9. Pişen tatlıları fırından çıkarın. 5 dakika kadar ilk sıcaklığının çıkmasını bekledikten sonra şerbeti üzerlerine dökün.
  10. Üzerine başka bir tepsi kapatıp şerbeti çekip oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
AFİYET OLSUN