28 Mart 2016

KREMA DOLGULU KEK



MALZEMELER:

keki için:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt veya süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
50 gr kakao

kreması için:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 adet yumurta
1 paket vanilya
200 gr sıvı krema

Üzeri için:
1 paket hazır çikolata sosu

YAPILIŞI:


  1. Kek için yumurta ve toz şekeri çırpın. sonra sırası ile yoğurt, sıvıyağ katın tekrar çırpın.
  2. Kuru malzemeleri bir kenarda karıştırın. Daha sonra Kek malzemelerinin içine katın. karıştırın. 
  3. 180 derecelik fırında batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
  4. Krema için sıvı krema haricindeki tüm malzemeleri derin bir tencerede çırpın. ve pişirin.
  5. Altını kapattıktan sonra sıvı kremayı katıp mikserle 5 dakika kadar çırpın.
  6. Elma çekirdeği çıkartma aparatı ile kekten 1 cm aralıklarla oyuklar açın. 
  7. Kremadan önce bu oyuklara sonrada kekin üzerine tamamen yayın.
  8. Çikolatalı sosu üzerinde tarifteki gibi pişirin ve kekin üzerine yaydığınız kremanın üzerine yayın.
  9. dolapta 2-3 saat dinlendirin ve servis edin. 

AFİYET OLSUN


22 Mart 2016

BMW PASTASI


Yönetim Kurulu Başkanımızın doğum günü için hazırladığım pastamız.

Mutlu yıllar Adem bey.


7 Mart 2016

PORTAKALLI KEK





Portakalın zamanı geçti geçiyor. son son değişik lezzetler denemenin tam zamanı.

MALZEMELER:

4 Adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 adet portakal suyu ve kabuğunun rendesi
2 adet elma ( rendelenmiş)
1,5 çay bardağı sıvıyağ
2,5 - 3 bardak un
1 paket vanilya ve kabartma tozu
1 fiske tuz

Üzeri için:

file fındık

YAPILIŞI:


  1. Öncelikle tüm kuru malzemeleri birbirine katın ve eleyin.
  2. Portakalın suyunu sıkın. kabukları rendeleyin. Elmaları rendeleyin.
  3. Yumurta ve şekeri şeker eriyene kadar yaklaşık 5 dakika çırpın
  4. Sıvı yağ ve portakal suyunu ekleyin. çırpın.
  5. Tum kuru malzemeleri ekleyin. en son elma ve portakal kabuğunu ekleyin. karıştırın.
  6. 18 cm bir kelepçeli kalıba dökün. üzerine file fındık serpin.
  7. 180 derecede batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. 
  8. Servis öncesi üzerine tekrar portakal kabuğu ile süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN..