19 Nisan 2016

ÇİLEKLİ VE DAMLA ÇİKOLATALI GALETTE


Çilekler tezgahlarda bollaştı. Elim sürekli çilekli tatlılar pastalar yapmak istiyor. İşte size basit ve afilli bir tatlı.

MALZEMELER:

2,5 Su bardağı un
150 gr tereyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 fiske tuz
4-5 kaşık buzlu su

ARASINA:

1 su bardağı fındık unu ( çok ince çekilmiş fındık içi)
2 yumurta akı
yarım çay bardağı toz şeker
2 kaşık damla çikolata
250 gr çilek
1 tatlı kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı toz şeker

ÜZERİNE:

1 yumurta akı
1 kaşık toz şeker

YAPILIŞI:

  1. Su hariç tüm hamur malzemelerini çukur bir kapta karıştırıp su ilavesi ile birlikte yoğurun. hamuru strech filme sarıp yarım saat dolapta bekletin.
  2. Başka bir kapta fındık içi, toz şeker ve yumurta akını katın macun kıvamına gelene kadar karıştırın.
  3. Yine başka bir kapta da iri doğradığınız çilek, nişasta ve toz şekeri karıştırın.
  4. Dolapta dinlenen hamuru merdane yardımı ile büyük tabak büyüklüğünde açın. 
  5. Ortasına fındıklı harcı yayın. üzerine çilekleri yayın ve damla çikolatayı serpin. Kenar hamurları ortaya doğru kıvırın. 
  6. Kenarlarına yumurta akını sürün ve toz şeker serpin.
  7. 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.






1 yorum:

  1. Hafta sonu yapsam mı acaba, Galette'lerin övgüsü çok duydum ama hiç tatmadım. Görseli çok güzel görünüyor. Elinize sağlık, sevgiler. http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil