23 Kasım 2018

Portakallı Lorlu Kurabiye




Kış geldi. Portakallar da tezgahta yerlerini aldığına göre ne yapıyoruz nefis portakallı lorlu kurabiye yapıyoruz. Deneyin lezzetine  inanamiyacaksınız..


Malzemeler:
·     250 gr margarin (oda sıcaklığı), 
·     1 çay bardağı zeytinyağ,
·     bir çay bardağı yoğurt,
·     1 çay bardağı şeker,
·     1 paket kabartma tozu,
·     1 paket vanilya
·     4 adet portakalın kabukları
·     250 gr lor peyniri
·     3-4 bardak un
Hazırlanışı:
1.    Portakalı soyun. Beyaz kısımlarını mümkün olduğunca sıyırın ve  kabukları küp küp doğrayın.  3-4  kere kaynatın ve her seferinde suyunu değiştirin. ( acılığını atmış olucaz böylelikle)
2.   Sonra bir su bardağı su ve bir su bardağı şeker ilavesi ile kabukları kaynatın.
3.   Suyunu çekince hafif ılındıktan sonra lor peyniri ile karıştırın.
4.   Hamur için margarin, sıvıyağ, yoğurt hamur mikserinde karıştırın. hamur mikseri yoksa ellerinizle mıncıklayın. unu kontrollü bir şekilde yedirerek  ( ben önce 3 bardak ekliyorum. gerisini yavaş yavaş ekliyorum. ) kulak memesi kıvamında bir  hamur yapın.
5.   Hamurdan ceviz büyüklünde parçalar alın ve içlerini doldurun. Üstü pembeleşene kadar pişirin çıkınca da bol pudra şekerine bulayın.
AFİYET OLSUN

21 Kasım 2018

Elmalı Kurabiye


Çok eski ama hiç eskimeyen lezzet. Anne özlemine birebir kurabiye. Bazı lezzetler ne olursa olsun hiç eskimez.


MALZEMELER:

1 çay Bardağı Erimiş Margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta ( isteğe bağlı)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

İÇ MALZEMELER:

3 adet elma
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

ÜZERİNE:
Pudra Şekeri

YAPILIŞI:

  1. İlk etapta içini hazırlayalım ki hamuru yapana kadar ılınsın. Elmaları rendeleyin ve  şekerle birlikte iyice kavurun. İndirmeye yakın ceviz ve tarçın ilave edin. Bir kenarda soğumaya bırakın.
  2. Sıvı malzemeleri karıştırın öncelikle. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilya eklemesi ile kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yoğurun. İçine elmalı içten koyarak istediğiniz şekli verin. ( ben klasik şekilde yaptım)
  3.  180 derecede hafif pembeleşene kadar pişirin. 
  4. Sıcak sıcak pudra şekerine bulayın ve soğutun. 
AFİYET OLSUN




16 Kasım 2018

Kum Pasta



Büyüklerin sevdiği çocukların bayıldığı bir pasta. Denemenizi tavsiye ederim.

MALZEMELER:


  1. 4 adet yumurta
  2. 1 su bardağı şeker
  3. 1 su bardağı sıvıyağ
  4. Yarım su bardağı süt
  5. 3 yemek kaşığı kakao
  6. 2 su bardağı un
  7. 1 paket kabaartma tozu
  8. 1 paket vanilya
PUDİNG MALZEMELERİ:
  1. 1 litre süt
  2. 2 çorba kaşığı un
  3. 2 çorba kaşığı nişasta
  4. 2 yemek kaşığı kakao
  5. 1 su bardağı toz şeker
  6. 1 paket vanilya
ÜZERİ İÇİN:
 
kakaolu piknik bisküvi
1 su bardağı süt

YAPILIŞI:

  1. Kek için yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra kalan sıvı malzemeler eklenir ve bir kez daha çırpılır.
  2. Kuru malzemelerin hepsini önce bir kapta karıştırın.. sonra çırptığınız sıvı malzemelere ekleyin. iyice çırpın. kare bir borcama aktarın. 180 derecede pişirin.
  3. Kek pişerken bir yandan pudingi pişirelim. bunun için bütün malzemeleri soğukken karıştırın. ve pişirin. 
  4. Kek pişince üzerine 1 su bardağı soğuk sütü gezdirin. daha sonra pişirdiğiniz pudinge her yerine eşit yayılacak şekilde kekin üzerine yayın.
  5. Kakaolu bisküvileri rondodan geçirin ve pudingin üzerine yayın.
İşte bu kadar. 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

AFİYET OLSUN