15 Aralık 2016

KREM ŞANTİLİ KABAKLI PASTA




Şimdi tam zamanı Kabak tatlısı yapmak için. Alışılmışın dışına çıkmak isterseniz bu tarif tam isabet.

Kabak tatlısının şekerini az tuttum. krema ve bisküvi yeterince şekerli diye. Ama siz isterseniz artırabilirsiniz.

MALZEMELER:

Kabak Tatlısı için:
1 Kilo tatlı kabağı
1,5 su bardağı toz şeker
3 adet karanfil
1 su bardağı su

Krema İçin:
1 paket Vanilyalı Cremole
1 paket krem şanti ( Paketin içindeki iki paket de kullanılacak)
3,5 - 4 bardak süt

Üzeri için:

İri kıyılmış ceviz

36 adet sade pötibör bisküvi


YAPILIŞI:

  1. Kabakları geniş bir tencereye alın. üzerine şeker, su ve karanfil tanelerini atın. kabaklar yumuşayana kadar pişirin. 
  2. Kabaklar piştiğinde içinde karanfil tanelerini alın. Kabak tatlısını patates ezici ile ezip püre haline getirin. Ve bir kenarda soğumaya bırakın.
  3. Diğer tarafta cremole ve kremşanti tozlarını birbirine karıştırın. Sütü ilave edip mikserle iyice çırpın. 
  4. Bisküvileri sütle ıslatıp kare bir borcama dizin. Üzerine kabak püresinden yayın. Kabağın üzerine krema serin. bu şekilde üç kat bisküvi olacak şekilde dizin. En üste krema yayıp bolca ceviz serpin. 
  5. 2-3 saat dolapta dinlendirin.
afiyet olsun.



12 Kasım 2016

AYVA REÇELİ



Ayva çiçek açmış yaz mı gelecek, Gönül bu sevdadan vazmı geçecek?

Bilmeyenemiz yoktur herhalde bu eski şarkıyı :) Ayvanın tam zamanı e doğal olarak ayvalı lezzetlerin de tam zamanı.

Yahnisinden kebabına, tatlısından kekine kurabiyesene kadar bir çok çeşitli lezzetler yapabiliriz.

Çok fazla reçel seven biri değilimdir ama ayva reçeli dendimi benim için orda durulur. Çok severim.

E tam zamanı iken de biz de yapalım dedik.

MALZEMELER:

1,5 Kilo ayva
1 kilo şeker
2 bardak su
7-8 adet karanfil
1 adet tarçın çubuğu ( isteğe bağlı)
yarım limon suyu

YAPILIŞI:


  1. Ayvaların kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
  2. Geniş bir tencereye aldığınız ayvaların üzerine 2 bardak su ekleyin ve hafif yumuşayana kadar pişirin. 
  3. Yumuşayan ayvaların üzerine şekerini karanfil tanelerini ve tarçın çubuğunu ilave edin. 
  4. Kısık ateşte kıvamı iyice koyulaşana ve rengi kıpkırmızı olana kadar pişirin. 
  5. Ocağın altını kapatmadan limon suyunu ilave edin 5-6 dakika daha kaynatıp kapatın.
  6. Tenceresinde soğuduktan sonra kavanozlara doldurun.
AFİYET OLSUN.





27 Ekim 2016

KENTON'DAN PASTA SÜSLEME MALZEMELERİ SERİSİ


Türk damak tadı garantisi vadeden, yılların tatlı işinde uzman markası Kenton’un ürün gamı yepyeni ve benzersiz ürünlerle genişliyor… Tüketicinin geleneksel lezzetlere olan ilgisini Trileçe, Kadayıflı Muhallebi gibi yeni ürünleriyle cevaplayan Kenton, şimdi de Pasta Süsleme Malzemeleri serisiyle sizin ve sevdiklerinizin mutlu günlerini daha da özel ve unutulmaz yapmak için yola çıkıyor.

Pasta keki, çikolata, şeker hamuru... İnsanın aklını başından alan ve girdiği her mutfağı güzelleştiren malzemeler. Sevdiklerinizle beraber ya da onlar için ev yapımı tatlılar hazırlamak ise ayrı bir keyif.  Kenton da Tatlı Şefi alt markasıyla pazara sunduğu yeni ürünleri ile bu keyfi taçlandırmayı hedefliyor. 






Tatlı Şefi serisinde yer alan hazır toz karışımlar, rengarenk şeker hamuru çeşitleri, yazı ve süsleme glazürleri, dekor pasta süsleri, hazır şekilli dekor şekerler, hazır pasta kaplamaları, yenilebilir mumluklar, dekor çikolatalar,  gıda renklendiricileri, pastacılık kuruyemiş ve meyveleri, altın ve gümüş dekorlar ile pastacılık için gerekli olan tüm malzemeleri bünyesine katmış bulunuyor. Evimizin küçük prensleri, küçük prensesleri ve tüm sevdiklerimiz için ayrı temalı ürünler düşünülen bu ürün grubunda Prens Serisi, Prenses Serisi ve Aşk Serisi olmak üzere üç ana seri bulunuyor.

Kenton Pasta Süsleme Malzemeleri ile evyapımı pasta, kurabiye, cupcake gibi lezzetleri pratik bir şekilde hazırlarken evinizi saracak nefis kokuların keyfini çıkarabilir, sonrasında da bu eşsiz lezzetleri sevdiklerinizle gönül rahatlığıyla paylaşabilirsiniz.




9 Eylül 2016

Karşı Konulmaz Cornetto Dondurmaları



Sıcak yaz günlerinin kurtarıcısı, serinlik kaynağı. Çıtır tatlı sonlu külahı, leziz dondurması ve üzerindeki muhteşem çikolatasıyla damak tadımızı taçlandıran Cornetto. Birçok ürünü olan, harika tatları ve düşük kalorisiyle herkesi cezbediyor.
Muhteşem dondurmaları www.cornetto.com.tr adresinden inceleyebilirsiniz. Bu harika dondurmaların muhteşem tatları internetten incelemek veya sadece bu makaleyi okuyarak anlaşılmaz tabi ki.
Dondurmaları yemenizi ısrarla tavsiye ederiz.
Cornetto dondurmaları Disc, In Love, Classıco ve Mini olarak 4'e ayrılıyor ve lezzet şöleni bireyleri var. Hadi, inceleyelim.

Disc

Muhteşem Cornetto dondurması üzerine disk şeklinde çikolata ve sos konularak üretilen dondurma.
·         Vanilya-Karamel: Vanilya ve karamelin muhteşem uyumu. Kakaolu çikolatası, vanilyalı dondurma içinde karamel sosuyla âşık olunası bir lezzet.
·         Antep Fıstıklı Dondurma: Antep fıstığı ve kakaolu disk ile aşka lezzet katın!
·         Cheesecake: Leziz cheesecake lezzeti ve orman meyveli sosuyla sizi kendine âşık edecek.
·         OREO: Dayanılmaz iki muhteşem tat Cornetto ve OREO.

In Love

Daha fazla Cornetto dondurması üzerine muhteşem soslar, krokan ve çikolata parçacıklarıyla âşkı yaşa!
·         Toffee Krokan: Cornetto dondurması ve krokanın muhteşem uyumu.
·         Chocolate Berry: Çikolata ve böğürtlenin uyumu ağız tadınızı doruklara çıkarıyor.

Classico

Dondurmanın en hasını, klasiğini sevenler için. Cornetto Classico.
·         Kaymaklı dondurma: Klasik dondurma, dondurma gibi dondurma. Cornetto’m kaymak!
·         Çikolata: Efsanevi Cornetto dondurması çikolata ile buluştu.

Mini

Efsane classico ailesinden kaymak ve çikolata küçülüp 8’li paketlere girdiler.
·         Çikolata: Paylaşmanın mutluluğunu çikolatalı ile yaşa.
·         Kaymak: Efsanelerin efsanesi, Cornetto efsanesi.

        Cornetto dondurmasının tat şöleni olan bütün ürünlerini tanıdık. Bilinenin aksine yaz-kış her mevsim yararlı olan dondurmanın en harika hali Cornetto dondurmaları! Enerji deposu olmasına ve leziz tatlarıyla ağız tadımızı taçlandırmalarına rağmen kalorisi çok düşük. İster kaymaklı, ister meyveli; Disc'i, Inlove'ı hepsi market ve bakkallarda sizleri bekliyor. Üstelik kalabalık bir arkadaş ortamında ya da aile ile yemek sonrasında 8’li mini paketleri ile herkesi dondurma yemek için heyecanlandırıyor0 300 Yaşında olan dondurma, on yıllardır külahta sunuluyor. Uzun süredir bu geleneği sürdüren Cornetto da külahıyla tadına tat katıyor. Yalnız bir farkla ‘’tatlı son’’, külahının son kısmında bulunan harika çikolatasıyla canınız dondurma istemese bile o mutlu son için yiyeceksiniz emin olun. Cornetto dondurmalarının muhteşemliğinden ne kadar bahsetsek azdır. Bu kadar Cornetto'dan bahsedip yememek olmaz. Haydi bakkal ve marketlerdeki dolaplarda bekliyorlar. Afiyet olsun!

8 Ağustos 2016

KIBRIS TATLISI



Son günlerin popüler tatlısı oldu çıktı. Çok eskiden yapmıştım ben de ama unutmuştum. Bu kadar gündeme geldi madem tekrar yapayım dedim ben de.

MALZEMELER:

4 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker ( 200 grlık bardak)
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

ŞERBETİ:

2,5 bardak toz şeker
3 bardak su

ÜST KREMA:

1 litre süt
1 su bardağı nişasta
yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
200 ml süt kreması

YAPILIŞI:


  1. Öncelikle şerbeti kaynatın ve bir kenarda soğumaya bırakın.
  2. Kek için tüm malzemeleri sırası ile çırpın. kare bir borcamı yağlayın. Kek malzemesini her tarafı eşit olacak şekilde tepsiye yayın. 
  3. 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişirin.
  4. Fırından çıkardığınız sıcak kekin üzerine soğuk şerbeti dökün.
  5. Kek şerbeti iyice çekerken biz de kremamızı hazırlayalım.
  6. Süt, nişasta ve şekeri iyice karıştırıp katılaşana kadar pişirin.
  7. Pişen kremanın altını kapatın. içine süt kreması ve vanilyayı ekleyip iyice çırpın.
  8. Şerbeti iyice çeken tatlının üzerine yayın.
  9. En son üzerine bolca hindistan cevizi serpin.
  10. 3-4 saat dolapta dinlendirip servis yapın.
AFİYET OLSUN

14 Temmuz 2016

Çin Mutfağı







5000 yıllık geçmişe sahip olan Çin mutfağı, dünyanın en beğenilen ve en eski mutfaklarından biri

olarak sağlıklı pişirme yöntemleri kullanılan sayısız tarifle öne çıkıyor.

Çeşitlilik açısından oldukça zengin bir kültüre sahip olan mutfak, kendine özgü malzemelerin ve

baharatların kullanıldığı yemekleriyle farklılaşıyor. Daha çok sebzelerin kullanıldığı yemekler, "wok"

denilen çukur tavalarda yüksek ateşte pişiriliyor. Yemekler ise fildişi, altın, gümüş, bambu veya

plastikten yapılan "waribashi" adı verilen yemek çubukları ile yeniyor.

Çin Mutfağı Hakkında Bilgi

Neredeyse her tülü malzemenin kullanıldığı Çin mutfağında soya fasulyesi ve soya fasulyesinden

hazırlanan ürünler, oldukça büyük önem taşıyor. Soya sosu; soya fasulyesi, tahıl ve suyun fermante

edilmesi sonucu oluşuyor ve tüm dünyada kullanılıyor. Soya sütü ise soya fasulyesinin su ile birlikte

öğütülmesi sonucu oluşan yüksek proteinli bir içecek olarak Çin mutfağında sıklıkla tüketiliyor. Yine

soya sütünün lor peyniri gibi ısıtma yöntemi ile çökeltilmesiyle oluşturulan tofu, kahvaltılarda Çinliler

tarafından sevilerek tüketiliyor. Ekmek tüketimi pek yaygın olmayan Çin toplumunda pirinç ve

pirinçten yapılan pirinç unu makarnası ve pirinç rakısı, yaygın olarak kullanılıyor. Un kullanılarak

yapılan Çin mantısı ve Çin böreği de lezzetli Çin mutfağı yemekleri arasındaki yerini alıyor. Kendine

has sebzeleri bulunan Çin mutfağında körpe mısır koçanı, mantar çeşitleri, Çin lahanası, körpe bambu

çubukları, su teresi ve Çin su kestanesi, farklı sebze yemekleri olarak ilgi çekiyor. Az da olsa ete de yer

verilen Çin yemeklerinde en yaygın kullanılan etler, domuz eti ve tavuk yemekleri oluyor. Pekin'de

yetiştirilen Pekin ördeği, Çin’in milli yemeği olarak biliniyor. Deniz mahsulleri kullanılarak yapılan

değişik çorba tarifleri de Çin mutfağının temellerini oluşturuyor.

Çin Mutfağı Özellikleri

Çin mutfağında pişirme yöntemi olarak yüksek ateşte yağda kavurma yöntemi uygulanıyor.

Yemeklerin içerisinde yer alan malzemeler, çubuklarla kolay yenmeleri açısından küçük parçalara

ayrılarak pişiriliyor. Yüksek sıcaklıkta "wok" denilen tavalarda pişirilen yemekler, karamelize olarak

çok daha lezzetli hale geliyor. Çok fazla pişirilmeyen sebzeler, diri hâlde kalıyor ve içlerindeki besin

değerlerinden kaybetmiyorlar. Çin mutfağında yemek pişirmede kullanılan diğer bir yöntem ise su

buharı kullanılarak yapılan buğulama oluyor. Baharatları da yaygın şekilde kullanan Çinliler, her

yemeğe baharat ve soya sosu ekliyor. Çin’de en çok sevilen yemeklerden biri olan karides ise yaygın

olarak tüketiliyor. Karidesi rakının içine atarak sarhoş ettikten sonra canlı canlı tüketen Çinliler, bu

gibi ilginç yemek kültürleri ile de dikkat çekiyor.

Birbirinden ilginç ve lezzetli Çin mutfağı yemeklerine Knorr tarafından hazırlanan

http://www.herkessofraya.com/ sayfasından ulaşabilir ve yepyeni, lezzetli yemek tariflerine sahip

olabilirsiniz.

30 Mayıs 2016

Tadına Doyulmayan Carte D'or Puding Çeşitleri


Hem tek başına, hem de pek çok farklı tatlının yanında sunulan Carte D'or pudingçeşitleri, yıllardır severek tüketiliyor. Carte D'or puding ailesi, yenilenen çeşitleriyle her geçen gün genişlemeye devam ediyor.

1. Kat Katların En Hafifi: Vanilyalı Çilekli
Carte D'or'un ikili lezzetleri arasında yer alan vanilyalı-çilekli puding, taze çilek lezzetiyle farklı damak tatlarına hitap ediyor. Kat kat pudingler, çocuklarla birlikte tatlı pişirmeyi eğlenceli hale getiriyor.
2. Kat Katların Mis Kokulusu: Kakaolu Muzlu
Hafif lezzeti ve kokusuyla muzlu pudingin, çikolata tadındaki kakaolu pudingle buluştuğu kat kat lezzet, çocukların favorileri arasında yer alıyor.
3. Kat Katların En Aromatiği: Çikolatalı Kahveli
Kahveseverlerin favorisi çikolatalı kahveli puding, aromasıyla da kokusuyla da büyülüyor. Yoğun tatlardan vazgeçemeyenler, bu iki baskın lezzetin uyumunu çok seviyor.
4. Muzun Doğal Hali: Muzlu Puding
En sevilen puding tarifleri arasında yer alan muzlu puding, doğal aromasıyla meyvelitatlılar arasında öne çıkıyor. Muzun en doğal hali, Carte D’or deneyimiyle buluşuyor.
5. Çikolata Tadında: Kakaolu Puding
Kakao çekirdeklerinin süt ile buluştuğu lezzet, yumuşacık ve kıvamlı yapısıyla bir klasik olarak yıllardır adından söz ettiriyor. Carte d’Or Kakaolu Puding, Kakaolu tatlı, pek çok tatlı ve hamur işini de renklendiriyor.
6. Pembeli Güzel: Çilekli Puding
Rengiyle de kokusuyla da büyüleyen çilekli güzel, lezzetiyle sizi meyve bahçelerine davet ediyor. Tarif yapısıyla, hamur işlerine de renk ve kıvam katıyor.
7. Turunçgilin Rüyası: Çikolatalı Portakallı
Antalya’nın portakal bahçelerinden gelen portakalların, bir Carte D’or klasiği olan çikolatalı pudingle buluştuğu lezzet, ferah ve kokulu yapısıyla büyük beğeni topluyor.
8. Bademler Kakaoyla Buluştu: Çikolatalı Bademli
Dibini sıyırmaya doyamadığımız çikolatalı pudingin içerisine eklenmiş badem parçacıkları ve aroması, yılların tarifine yepyeni bir boyut kazandırıyor.
9. Şam'ın Gülü: Antep Fıstıklı
Yoğun kıvamı, yeşil rengi ve Antep fıstığı parçacıklarıyla hem damağa hem göze hitap eden güzel, pek çok kişinin favorileri arasında yer alıyor.
10. Çikolata Aşkı: Çikolatalı Puding
Çikolata ve sütün benzersiz uyumu, yıllardır vazgeçilemez ve eşsiz bir lezzet yaratmaya devam ediyor.
11. Esmer Güzeli: Bitter Çikolatalı
“Benim çikolatam bitter olmalı.” diyenlerin tercihi bitter çikolatalı puding, klasik bir lezzete, özgün bir yorum katıyor.
12. Lezzet Yolculuğu: Çikolatalı Fındıklı
Çikolatalı fındıklı tarif, fındık aroması ve çikolatayla benzersiz bir lezzet yolculuğuna çıkmanızı sağlıyor. Meşhur Türk fındıkları, Carte D’or’un yıllardır değişmeyen lezzetine tat katıyor.
13. Mis Kokulu: Vanilyalı Puding
Bembeyaz, rüya gibi bir lezzet arayanlar, hafifi ve yumuşacık tadıyla vanilyalı pudingden vazgeçemiyor. Bu nefis tarif, kimi zaman pastaları kimi zaman kekleri tatlandırıyor.


19 Mayıs 2016

Sofranızı Renklendirecek Salata Tarifleri








Mükemmel bir sofranın olmazsa olmazlarından biri olarak salata, pek çok farklı çeşidi ile eşsiz bir

lezzet şöleni oluşturuyor. Sağlıklı ve besleyici salatalar, en güzel yemeklere eşlik edebildiği gibi farklı

soslarla birlikte başlı başına bir yemek bile olabiliyor.

Hangi yemek pişirilirse pişirilsin, masada bulunan taptaze sebzelerden hazırlanmış lezzetli bir salata,

sadece sofraya şık bir görünüm sunmakla kalmaz; bir taraftan iştahınızı açarken bir taraftan da sağlıklı

beslenmenize katkıda bulunur. Aslında, her ne kadar salata, yalnızca sebzeler ve taze otlar ile

özdeşleşmiş olsa da çok daha farklı salata yorumları da yapılabilir.

Salata Çeşitleri

Aklınıza gelebilecek pek çok sebze, bakliyat, kırmızı et, beyaz et ve balık, salatanız için eşsiz bir lezzet

kaynağı oluyor. Farklı salata tarifleri ile yaratacağınız çeşitler, biraz da sizlerin hayal gücüne bağlı

olarak sofranızın lezzet unsuru olarak öne çıkıyor. Her türlü damak zevkine göre seçebileceğiniz

malzemeler ve sunacağınız çeşitler ile çoğunlukla hafif ve sağlıklı gıdalar hazırlamanızı sağlıyor. Kuru

baklagilleri yeşil sebzelerle buluşturacağınız leziz bir salatayı, dilerseniz öğün olarak dilerseniz de 5

çayı için hazırlamış olduğunuz ikramlıklar arasında rahatlıkla tüketebilirsiniz. Etli, tavuklu ve balıklı

çeşitler, diyet yapanlar için mutlak bir öğün olarak sayılırken özel günlerinizde misafirlerinize de

bambaşka bir tat sunma imkanı sağlıyor. Et tüketmeyenler için ise kuru baklagiller öneriliyor.

Birbirinden değişik salata tarifleri için: http://www.herkessofraya.com/tarifler

Yoğurtlu Salata Tarifleri

Yoğurtlu salatanın ana malzemesi için yeşil sebzeler, havuç ve kırmızı lahanayı tercih edebilirsiniz.

Salatanın doyurucu niteliğini öne çıkarmak için haşlanmış kuru fasulye, kırmızı fasulye, yeşil

mercimek, nohut, buğday, kinoa, makarna, bezelye, mısır, şehriye, kara buğday gibi yardımcı gıdalar

da size destek olacaktır. Yoğurtlu salataya en çok yakışan doyurucu gıdalardan biri de tavuk oluyor.

Haşlanmış ya da kavrulmuş tavuk, baharatlar eşliğinde lezzetli bir ek malzeme seçeneği sunuyor.

Yoğurtlu salata hazırlarken bilmeniz gereken en önemli püf nokta, yoğurdun malzemelerle buluşacağı

zamandır. Servis etmeden yarım saat önce yoğurdu eklemeniz yeterlidir. Seçeceğiniz bazı

malzemeler, yoğurdu hızlıca emeceği için salatanızın servis esnasında mükemmel gözüktüğünden

emin olmanızı öneririz. Bunun için de yoğurdu eklemekte acele etmemek, en doğru tercih olacaktır.

Patatesli Salata ile Klasik Lezzetler

Patates sevmeyen kimsenin olmadığını tahmin ediyoruz ve patates ile hazırlayabileceğiniz pek çok

salata tarifi olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Son zamanlarda, özellikle 5 çayı toplanmalarının

vazgeçilmez çeşidi olan renkli salatanın ana malzemesi, patates oluyor. Kek kalıbına yerleştirilerek

yapılan renkli salata, tuz ve baharatla bezenmiş patatesin lezzeti ve görüntüsü ile birlikte son derece

eşsiz bir his yaratıyor. Başlangıç menüsünde sunum tabağınızı, bambaşka bir tat olarak patates topları

ile zenginleştirebilir ve herkesin seveceği bir salatayı keyifle sofranıza getirebilirsiniz.

Hem ana öğün hem de ara öğün olarak salata, seçeceğiniz malzemeye ve bu malzemeleri hazırlama

süresine göre size pek çok değişik lezzeti bir arada keşfetme imkanı sunuyor. Soğuk olarak

tüketilebildiği için oldukça pratik bir sunuma sahip olan leziz çeşitleri ile salataya ve yemeğe dair

aradığınız daha pek çok bilgiyi Knorr'un sizler için hazırladığı http://www.herkessofraya.com/

adresinde bulabilirsiniz.

19 Nisan 2016

ÇİLEKLİ VE DAMLA ÇİKOLATALI GALETTE


Çilekler tezgahlarda bollaştı. Elim sürekli çilekli tatlılar pastalar yapmak istiyor. İşte size basit ve afilli bir tatlı.

MALZEMELER:

2,5 Su bardağı un
150 gr tereyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 fiske tuz
4-5 kaşık buzlu su

ARASINA:

1 su bardağı fındık unu ( çok ince çekilmiş fındık içi)
2 yumurta akı
yarım çay bardağı toz şeker
2 kaşık damla çikolata
250 gr çilek
1 tatlı kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı toz şeker

ÜZERİNE:

1 yumurta akı
1 kaşık toz şeker

YAPILIŞI:

  1. Su hariç tüm hamur malzemelerini çukur bir kapta karıştırıp su ilavesi ile birlikte yoğurun. hamuru strech filme sarıp yarım saat dolapta bekletin.
  2. Başka bir kapta fındık içi, toz şeker ve yumurta akını katın macun kıvamına gelene kadar karıştırın.
  3. Yine başka bir kapta da iri doğradığınız çilek, nişasta ve toz şekeri karıştırın.
  4. Dolapta dinlenen hamuru merdane yardımı ile büyük tabak büyüklüğünde açın. 
  5. Ortasına fındıklı harcı yayın. üzerine çilekleri yayın ve damla çikolatayı serpin. Kenar hamurları ortaya doğru kıvırın. 
  6. Kenarlarına yumurta akını sürün ve toz şeker serpin.
  7. 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.






28 Mart 2016

KREMA DOLGULU KEK



MALZEMELER:

keki için:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt veya süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
50 gr kakao

kreması için:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 adet yumurta
1 paket vanilya
200 gr sıvı krema

Üzeri için:
1 paket hazır çikolata sosu

YAPILIŞI:


  1. Kek için yumurta ve toz şekeri çırpın. sonra sırası ile yoğurt, sıvıyağ katın tekrar çırpın.
  2. Kuru malzemeleri bir kenarda karıştırın. Daha sonra Kek malzemelerinin içine katın. karıştırın. 
  3. 180 derecelik fırında batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
  4. Krema için sıvı krema haricindeki tüm malzemeleri derin bir tencerede çırpın. ve pişirin.
  5. Altını kapattıktan sonra sıvı kremayı katıp mikserle 5 dakika kadar çırpın.
  6. Elma çekirdeği çıkartma aparatı ile kekten 1 cm aralıklarla oyuklar açın. 
  7. Kremadan önce bu oyuklara sonrada kekin üzerine tamamen yayın.
  8. Çikolatalı sosu üzerinde tarifteki gibi pişirin ve kekin üzerine yaydığınız kremanın üzerine yayın.
  9. dolapta 2-3 saat dinlendirin ve servis edin. 

AFİYET OLSUN


22 Mart 2016

BMW PASTASI


Yönetim Kurulu Başkanımızın doğum günü için hazırladığım pastamız.

Mutlu yıllar Adem bey.


7 Mart 2016

PORTAKALLI KEK





Portakalın zamanı geçti geçiyor. son son değişik lezzetler denemenin tam zamanı.

MALZEMELER:

4 Adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 adet portakal suyu ve kabuğunun rendesi
2 adet elma ( rendelenmiş)
1,5 çay bardağı sıvıyağ
2,5 - 3 bardak un
1 paket vanilya ve kabartma tozu
1 fiske tuz

Üzeri için:

file fındık

YAPILIŞI:


  1. Öncelikle tüm kuru malzemeleri birbirine katın ve eleyin.
  2. Portakalın suyunu sıkın. kabukları rendeleyin. Elmaları rendeleyin.
  3. Yumurta ve şekeri şeker eriyene kadar yaklaşık 5 dakika çırpın
  4. Sıvı yağ ve portakal suyunu ekleyin. çırpın.
  5. Tum kuru malzemeleri ekleyin. en son elma ve portakal kabuğunu ekleyin. karıştırın.
  6. 18 cm bir kelepçeli kalıba dökün. üzerine file fındık serpin.
  7. 180 derecede batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. 
  8. Servis öncesi üzerine tekrar portakal kabuğu ile süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN..

28 Şubat 2016

TARTE TATİN



İşte size harika bir tarif. Hem basit hem lezzetli hem  afilli.

Karamelize edilen meyvelerin üzerine hamurdan kapak kapatılıp pişirilen ve ters düz edilerek tercihen ılık yenen bir tatlı.

İlk olarak taaa 20. Yüzyılın başlarında Lamotte Beuvron' da otel restaurantı işleten Tatin kardeşler servis etmişler.

Malzemeler:

5 adet elma
1 su bardağı toz şeker
4 kaşık tereyağ
5-6 yaprak milföy hamuru

Üzeri için:

Çırpılmış Krema veya dondurma

YAPILIŞI:

  1. Toz şeker ve tereyağını  fırına girebilen bir tavaya alın. 
  2. Kısık ateşte Şeker eriyip sarardığında kabukları soyulmuş ve dilimlenmiş elmaları içine atın.
  3. Elmalar suyunu salıp karamelize olana kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Altını kapatın ve ılınmaya bırakın.
  4. Milföyleri Hafifçe unlayıp kenarlarını üst üste getirerek birleştirin ve tava boyutunda açın.
  5. Elmaların üzerine hamuru kaptın. 
  6. 180 Derecede milföy hamuru kızarana kadar pişirin.
  7. Tartı fırından alın. bir kaç dakika tezgahta bekletip üzerine servis kabını örtün ve tartı fırın kabına ters çevirin. Elmalar üstte kalacak.
  8. Hafif ılındıktan sonra çırpılmış krema ya da vanilyalı dondurma ile servis edin.
AFİYET OLSUN.




5 Şubat 2016

KREMALI PIRASALI BÖREK



İşte size harika bir börek tarifi. Kış geldiğinde böreklerin iç malzemeleri de çeşitleniyor. Pırasayı börekte çok sevenlerdenim ben de. Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

Tarif Yemek Zevki Dergisi Şubat 2016 sayısında yayınlanmıştır.


MALZEMELER:

8 yaprak milföy hamuru ( kare )
yarım kilo pırasa
1 adet havuç
5 kaşık sıvıyağ
1 çay bardağı krema
1 er tatlı kaşığı karabiber, pul biber
1 çorba kaşığı tuz

YAPILIŞI:

1.       Pırasa ve havucu ince ince doğrayın. Sıvı yağda kavurun.
2.        İndirmeye yakın krema, tuz ve baharatları ekleyin karıştırın.
3.       Bir kenarda 15-20 dakika ılınması için bekletin.
4.       Kare milföy hamurunun ortasına bir dolu çorba kaşığı pırasalı harçtan koyun.
5.       Milföyün uçlarını yukarda birleştirip bohça şakli verin.
6.       Üzerine yumurta sarısı sürün.
7.       200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 

25 Ocak 2016

İSTİRİDYE MANTARLI MUSKA BÖREĞİ



İstiridye mantarı artık sofralarımızda daha sık kullanılmaya başladı. Ben de değişik tarifler denemeye devam ediyorum. Bu kez böreğini yaptım. Herkes tarafından çok beğenildi. Denemenizi şiddetle tavsiye ederim.

MALZEMELER:

5 adet yufka
500 gr istiridye mantarı
1 adet kuru soğan
2 adet çarliston biber
1 tatlı kaşığı kara biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvı yağ

sosu:

1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı su

YAPILIŞI:

  1. Soğanı ve biberi ince ince doğrayıp kavurmaya başlayın. 
  2. Ardından istiridye mantarlarını ince doğrayın ve soğanlı karışıma ilave edin ve kavurun.
  3. Baharatlarını ve tuzunu ilave edin altını kapatın ve ılınması için kenarda bekletin.
  4. Yufkaları uzun şeritler halinde kesin.
  5. Sıvı yağ ve suyu Bir kapta karıştırın. 
  6. Yufkalara fırça yardımı ile bu karışımdan sürün. Şeridin bir ucuna 1 kaşık harç koyun ve muska şeklinde sarın. 
  7. Üzerine yumurta sarısı sürün arzuya göre çörek otu ya da susam serpin.
  8. 180 derecede üzeri kızana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...