30 Haziran 2020

Kupta Tramisu



1 litre sut
1 su bardagi un
2 yumurta
1 su bardagi toz seker
1 paket vanilya
1 paket labne ( ben mascarpone kullaniyorum)
1 paket kedidili biskuvi ( Bim de satilani aliyorum)
3 bardak sicak su
3 kasik nescafe
3 kasik toz seker
Sutu tencereye al ve isitmaya basla. Asla kaynamasin isinsin. Diger tarafta seker ve yumurtayi cirp iyice. Unu ekle tekrar cirp. Daha sonra ilinan sutu yavas yavas kepce ile yumurtali karisima ekle cirp. İyice unlu karisim acildiginda tencereye geri aktar ve karistira karistira pisir. Goz goz oldugunda altini kapat. 1 paket vanilya ilave et. 2 dakika cirp. Labne ya da mascarponeyi ekleyip 5 dakika yuksek devirde cirp.
Derin bir kaseye 3 bardak kaynamis sicak su 3 kasik neskafe 3 kasik toz seker koy ve karistir.
Kedi dillerini bu karisima batir cikart kuplara yerlestir. Uzerine kremadan koy. Tekrar kedidili biskuvi koy tekrar krema ilave et. Butun kaselere ayni islemi uygula.
En son uzerlerine kakao serp ve dolaba kaldir. 3-4 saat sogut.
Sonra afiyet olsun.
Bunu tepsiye yayarak da yapabilirsiniz. Kupta da. Pandispanya keki ile de. Nasil arzu ederseniz.

Pizza



Bizim evde pan hamur seviliyor şişik yumus yumus o yuzden mayali hamur ile yapiyoruz pizzalarimizi. İsterseniz mayasiz bir hamur ile de yapabilirsiniz ya da cok az maya ilave ederek de yapabilirsiniz.



Hamuru için
bir su bardağı ilık su
bir çay kaşığı toz maya
1,5 çay kaşığı tuz
bir tatlı kaşığı şeker
üç bardak un
2 kaşık zeytin yağ yumuşak bir hamur yoğur ele yapışmayan. Uzerine nemli bir bez ortb45 dk beklet.
Domates sosu için  bir adet soğan bir tane biber en ince olacak şekilde rondodan geçir
zeytinyağında kavurmaya başla sonra içine gene rondodan geçirdiğin iki adet domates kat kavurmaya devam et iki diş sarımsak ezip içine ilave et en son domates suyunu çektikten sonra biraz salça koy karıştır tuzunu karabiberini istediğin baharat varsa onları koy kekik özellikle altını kapat sogusun

Hamuru merdane ile yapacağın  tepsi büyüklüğünde aç üzerine sosunu sür üzerine istediğin malzemeleri yay üstüne kaşar peyniri ye de varsa mozarella peyniri koyabilirsin koyup 180°’de pişir

Hindistancevizli Sürpriz Kurabiye



Hamur

250 gr tereyag
1 cay bardagi siviyag
4/3 su bardagi pudra sekeri
3,5 bardak un (250 ml bardak)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 butun yumurta ve 1 yumurta sarisi
 3 kasik kakao

Surpriz kismi
1,5 su bardagi hindistan cevizi
1 yumurta beyazi
Yarim cay bardagi pudra sekeri

Uzeri icin
100 gr beyaz cikolata

Tereyag siviyag yumurta karistirin. Un kakao kabartma tozu ve vanilyayi ekleyip yavas yavas un ilavesi ile yumusak bir hamur elde edin.
İc kismi icin yumurta beyazi pudra sekeri ve hindistan cevizini yogurup kucuk toplar yapin.
Hamurdan ceviz buyuklugunde toplar alin ve elinizle acin. Ortasina hindistan cevizi topundan koyarak kapatin ve yuvarlayin.
Yagli kagit serili firinda 180 derecede 15-20 dakika pisirin. Uzerini eritilmis cikolata ile susleyin.

Çilekli Galette




Galette hamuru

170 gr un ( 250 ml su bardağı ile 1+1/4 su bardağı un)

125 gr soğuk tereyağ

1,5 yemek k toz şeker

1 çimdik tuz

2-3 yemek k soğuk su

Meyve:

1 kase çilek( ikiye bölünmüş. ) böğürtlen, şeftali, erik de olabilir meyveler değişebilir.

1 yemek kaşığı nişasta

1 yemek k toz şeker



Ezme kısmı:

125 gr  kabuksuz un haline getirilmiş badem  ( antep fıstığıda olur, fındık ta olur )

1 yemek kaşığı tereyağ

1,5 yemek kaşığı şeker



Tabanı için mutfak robotuna unu ekleyin. tereyağını küp küp doğrayıp robota ilave edin. Şeker ve tuzu da koyup kısa aralıklarla robotta çekin. Karışım ekmek kırıntısı gibi bir hal alacak. 2-3 kaşık soğuk suyu ilave edip robotu tekrar çalıştırın. Hamur yavaş yavaş kendini toparlayacak. Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur haline geldiğinde robottan alın. Streçleyip buz dolabına kaldırın hamuru.

Öncelikle bademi robotta çekin. Geri kalan malzemeleri ekleyip çekin.  

Çilekleri ikiye bölün. Nişasta toz şeker ve 1-2 damla vanilyayı ilave edip karıştırın ve dolapta bekletin.

Hamuru iki yağlı kağıt arasına alıp incecik olarak açın. Açmak için üzerine koyduğumuz yağlı kağıdı kaldırın. Ortaya badem ezmesini kenar kısımlarından 3-4 cm boşluk kalacak şekilde yayın. Ezmenin üzerine meyveli karışımı yayın. Hamuru kenarlardan ortaya doğru hafif kapatın. Hamurun kenar kısımlarına ben file badem serptim. Önceden ısıtılmış 170-180 derecede pişirin.