31 Ağustos 2010

İFTAR MENÜSÜ 21. GÜN

SEBZELİ VE TAVUKLU PİLAV PASTASI



KARIŞIK KIZARTMA



Karışık kızartmayı anlatmama gerek varmı ? her bir sebze ayrı ayrı kızartılıp yan yana servis tabağına dizilir. Küp küp doğranan domates ve sarmısak az yağda pişirilerek kızartmanın üzerine dökülür..


CACIK




CAPPUCİNO AROMALI PARFE


23 Ağustos 2010

İFTAR MENÜSÜ 13. GÜN

KÖRİ SOSLU KREMALI TAVUK



FIRINDA BAHARATLI PATATES



Malzemeler:

4 adet orta boy patates ( ince kabuklu )
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı bul biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 diş sarımsak
tuz

Patatesler fırça ile iyice yıkanır. ( kabuklarını soymıycaz çünkü )Elma dilimi şeklinde dilimlenir. Çukur bir kapta rendelenmiş sarmısak tuz ve baharatlar ile beraber harmanlanır. Cam bir fırın tepsisine aktarılır. üzerine zeytinyağ gezdirilip 180 derecede pişirilir.


SALATA



PAŞA SARMASI

20 Ağustos 2010

19 Ağustos 2010

İFTAR MENÜSÜ 9. GÜN

KABAKLI MAKARNA



KORNFLEKSLİ TAVUK



CACIK



250 Gr Yoğurt
2 ortaboy salatalık
1 diş sarımsak
nane
zeytinyağ
tuz

yoğurt çok az su ilavesi ile açılır. salatalıklar küp küp doğranır yada rendelenir. sarmısak rendelenip karıştırılır. kaselere paylaştırılıp üzerine nane ve zeytinyağ gezdirilir.

KEMAL PAŞA TATLISI



Tatlı paketin üzerindeki tarifteki gibi pişirilir. Soğuduktan sonra kaymak eşliğinde servis edilir.

18 Ağustos 2010

İFTAR MENÜSÜ 8. GÜN

TAVUKLU YAHNİ



MALZEMELER:

Yarım Kilo tavuk kalça
15-20 adet arpacık soğan
3 adet domates
1 adet sivribiber
karabiber pulbiber kekik

Kuşbaşı doğranan tavuklar rengi beyazlaşana kadar yağda kavrulur. Ardından soğanlar ilave edilip kavurma işlemine devam edilir. Biber ve küp küp doğranmış domatesler eklenip tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirilir. İndirmeden önce tuz ve baharatları eklenerek 5 dakika daha pişirilip altı kapatılır.

BEYAZPEYNİRLİ FIRIN MAKARNA VE AYRAN



NESTLE CHOKELLALI PUDİNG