Enginar mevsimi başladı artık sık sık soframızda bulunur bizim. Evlendikten sonra tanıştım ben enginarla ve bu kadar geç tanıştığım için böyle bir tatla kendime çok kızıyorum. Acısını çıkarırcasına her hafta yapıyorum artık. Faydalarıda saymakla bitmiyor zaten. Çocuklara mutlaka yedirilip sevdirilmesi lazım diye düşünüyorum.
MALZEMELER:
6 adet enginar
1 kase araka ( yarıya haşlanmış)
1 kase iç bakla ( kabukları soyulmuş)
1 adet büyük boy havuç
1 adet soğan ( arpacık olursa daha güzel oluyor)
yarım demet dereotu
yarım limon suyu
zeytinyağı tuz
İnce kıyılmış soğanlar ve havuç zeytinyağında hafif kavrulur. ( arpacık kullanacaksanız 10-12 adet). Araka ve iç bakla eklenir bir iki karıştırılıp limonu ve tuzu eklenir. Sebzeler ile aynı hizada sıcak su eklenip enginarlar kapak şeklinde sebzelerin üzerine kapatılıp tencerenin ağzı hiç açılmadan enginarlar yumuşayana kadar pişirilir. Enginarlar piştiği zaman öteki sebzelerde pişmiş oluyor. Soğuduktan sonra enginarlar servis tabağına alınıp içine sebzeler doldurulup üzerine dereotu ile süslenerek servis edilir.
AFİYET OLSUN
2 yorum:
betülümmmmmmmmmmmmm harika olmuş ellerine sağlık hele hele en çok neye sevindim biliyormusun keçiboynuzlu büreğeeeeeeeeeeeeeee:) ellerine sağlık canikom benim...sevgilerimle öpüyorum
teşekkür ederim gönülümmm sen istersinde ben yapmazmıyım aşk olsunn...
sevgiler
Yorum Gönder