Eveet hafta sonu geldi sayılır. Haftayı kolay ama bir o kadarda lezzetli olan bu tatlıyla kapatalım ne dersiniz ?..
Bu tatlıyı yapalı bayağı oldu. Arkadaşım geldiğinde acele kolay nasıl bir tatlı yaparım diye düşünürken değişik versiyonlarını gördüğüm ve aklımın bir köşesinde kalan bu tatlıya kendimden de birşeyler katarak yaptım. Çok kolay sizlerde acil gelecek olan misafirlerinize yarım saatte hazırlayıp dolapta bir kaç saat bekleterek servis yapabilirsiniz. Ben gece 23:00 den sonra yapmıştım..
Ayrıca bu tarifi PDÇS etkinliğine ev sahipliği yapan derya'ya gönderiyorum. Kendisine kolaylıklar diliyorum.
MALZEMELER
24 adet burçak bisküvi
1 litre süt
3 kaşık un, 2 kaşık nişasta
5 kaşık şeker
1 yumurta
vanilya
sosu:
20 adet çilek büyük olanlardan
1 su bardağı su
2 tatlık kaşığı nişasta
3 kaşık şeker
ya da: hazır meyveli sos
Sütün içine soğukken yumurta ve şeker konup iyice çırpılır. Un ve nişasta eklenip tekrar karıştırılır. Ocağın üzerine alınıp göz göz olana kadar pişirilip altını kapatmaya yakın vanilyası eklenip altı kapatılır. Borcam’ın altı ıslatılır 12 adet bisküvi dizilip muhallebi dökülür. Tekrar 12 adet bisküvi dizilip üzerine kalan muhallebi dökülür. İster aşağıdaki sos ister hazır sos paketteki tarifi gibi pişirilip muhallebinin üzerine yayılır. Oda ısısına geldikten sonra 3-4 saat dolapta bekletilip servis edilir.
çilekler su ile robotta iyice çekilir. İçine nişasta ve şeker katılıp pişirilir muhallebinin üzerine yayılır.
3 yorum:
betülcüm harika olmuş elciklerine sağlık yeavrım..sevgilerimle öpüyorum
Betül'cüm gerçekten de çok pratikmiş, ellerine sağlık.. İyi haftalar,sevgiler..
yahu maşallah yane aksam aksam janım çekti amaaaaaaa:(
e nediim yine karnımı acıktırdın betül abla:)
Yorum Gönder