Davet sofralarında sık sık yaptığım bir yemek çeşidi dir. Herkes tarafından da çok beğenilir. Zahmetli gibi görünsede aslında çok basit bir yemek.
MALZEMELER:
500 Gr köftelik kıyma
1 ortaboy kuru soğan
Yarım su bardağı galeta unu
1 yumurta
kimyon, karabiber, pulbiber
sos:
2 kaşık salça
sıcak su
kekik
Püre:
2 adet patates
yeteri kadar süt
100 gr kaşar peyniri
karabiber
tuz
Köftelik malzeme karıştırılıp iyice yoğrulur. ceviz kadar parça kopartılarak çanak şekli verilerek tepsiye dizilir. 200 derecede 15 dakika pişmeye birakılır. Püre için patatesler haşlanıp sıcakken rendelenir içine tuz kaşar rendesi ve süt eklenerek iyice yoğrulur. Yarıya pişmiş olan köfteler fırından alınarak püre köfte çanaklarının ortasına konur. ( Ben şekilli olsun diye pasta duyu ile sıktım) sosu bir kasede çırpılıp köfteleri hafif ortalayacak kadar dökülür. tekrar fırına verilip 15-20 dk kadar pürelerin üzeri hafif kızarınca pişirilir.
AFİYET OLSUN..
4 yorum:
Ellerine sağlık Betül'cüm, pek nefis olmuş.. Ben hiç denemedim bu pratik yemeği, ama mutlaka yapacağım.. Dediğin gibi, misafirler için de güzel bir alternatif..
Bence dene Aslı'cım beğeneceğinden eminim.
sevgiler..
merhaba sitenize nette gezerken rastladım.bazen arkadaşlarımın arkadaşlarına tıklarım sizide öyle buldum:)özellikle isminiz ilginç geldi.bende trabzonluyum sanırım o sebepten:)tarifleriniz birbirinden leziz görünüyor.ellerinize sağlık.ayrıca hasanpaşa köfteyi çok severim.görüşmek üzere şimdilik hoşçakalın.
güzel yorumlarınız için teşekkür ederim semra hanım. bende trabzonluyum :)
sevgiler hoşçakalın
Yorum Gönder