Biliyorum çok basit bir yemek. Buda konurmu demeyin yazın çok yaptığım ve de çoook sevdiğim bir yemek çeşidinin bloğumda olması gerektiğini düşündüm. Hepimizin kurtarıcı bir zeytinyağlısı değilmidir bu. Hem belkide aramızda yeni yemek yapmayı öğrenenler olabilir. onlara da temel yemekleri öğretmek lazım..
MALZEMELER:
2 kilo taze fasulye
2 adet ortaboy soğan
3 adet domates
5 diş sarımsak
5 adet kesme şeker
zeytinyağ, tuz
(Ben düdüklü tencerede pişiriyorum.) Fasülyeler yıkanıp ayıklanır. Tencereye konur. Üzerine soğanlar yemeklik doğranır. Domateslerin 2 tanesi rendelenir. bir tanesi de küp küp doğranarak soğanların üzerine ilave edilir. Kesme şekerler ve yarım bardak su tabiki de zeytinyağ ilave edilip harlı ateşte kapağı kapalı olarak ( başka bir tencere kapağı kapatabilirsiniz) arada bir karıştırılarak kavrulur. ( yaklaşık 5 dakika) daha sonra tuzu ilave edilir düdüklünün kapağı kapatılıp pişirilir. ( pişirme ayarını siz ayarlayabilirsiniz. )
Eğer ki düdüklüde pişirmiyecekseniz bu noktadan sonra tencere kapağı kapalı olarak çok kısık ateşte pişirilir. Yanlız su ilavesini iyi ayarlamak gerek düdüklüdeki gibi olmuyor çünkü çekebiliyor arada bir sıcak su ilave etmek gerekebilir.
En son piştikten sonra çok az daha zeytinyağı gezdirilip soğuduktan sonra servis edilir.
AFİYET OLSUN..
3 yorum:
Canım ellerine sağlık, nefis olmuş.. Ben de yarın pişireceğim, senin gibi düdüklüde.. Yazın yenen en güzel zeytinyağlılardan biridir fasülye.. Ben yanında cacık içmeye bayılırım :)
bende cacık içerim yanında pirinç pilavı eşliğinde. ha birde kuru soğan çok güzel oluyor denemeni tavsiye ederim aslıcım..
sevgiler
resimlerinizi flaşsız çekebilmeniz sanırım daha iyi sonuç vericektir başarılar
Yorum Gönder