Geçen hafta Fatıma'ya gittiğimizde yemiştim. Çok hoşuma gitti tarifini alıp bende denedim hemen. Ası tarifte ismi "Ekmek Ufaklı Tatlı" olarak geçiyor ama ben bu ismi daha çok yakıştırdım. Biz tadını çok beğendik evden de tam not aldı denemenizi tavsiye ederim. Tarif için teşekürler Fatıma..
Bu tarifi ayrıca tuğba'cım sana gönderiyorum.
MALZEMELER:
KEKİ İÇİN:
4 adet yumurta
1 neskafe fincanı bayat ekmek kırıntısı ( rondoda çekilmiş)
1 neskafe fincanı toz şeker
1 neskafe fincanı hindistan cevizi
1 neskafe fincanı ceviz
1 paket k. tozu ( fatıma tarife yazmayı unutmuş arkadaşlar bende sizlerle aynı zamanda öğrendim.:)) ben koymadım pek bir değişiklik olmadı ama asıl tarifte var o yüzden ilave ettim buraya....)
ŞERBETİ İÇİN:
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
TAVUK GÖĞSÜ İÇİN:
125 gr margarin ( ben becel kullandım)
1 su bardağı un
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
vanilya
ÜZERİNE:
2 çorba kaşığı neskafe
2 çorba kaşığı ceviz
İlk önce şerbet kaynatılıp kenara soğuması için bırakılır. Kek için şeker ve yumurtalar iyice krema gibi olana kadar çırpılır. İçine sırası ile ekmekler, hindistan cevizi ve ceviz katılarak tekrar çırpılıp 24 cm kelepçeli kalıca yayılır. Borcama da olabilir. 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkartılıp soğumuş olan şerbet sıcak olan kekin üzerine dökülüp bir kenarda soğuması için bekletilir.
Tavuk göğsü için margarin eritilip un köpük köpük olup kokusu çıkana kadar kavrulur. İçine yavaşça soğuk süt ve şeker eklenip topak kalmayana kadar karıştırılıp göz göz olana kadar pişirilir. İndirmeye yakın vanilyası katılıp altı kapatılıp. Yaklaşık 10 dk kadar mikser ile hızlı devirde çırpılır. kekin üzerine dökülür. neskafe ince elekten kaşık yardımı ile ezilerek tavuk göğsünün üzerine eşit şekilde serpilir. En son ceviz serpilrek 1 gece üzeri kapalı bir şekilde dolapte dinlendirilir.
AFİYET OLSUN..
NOT: Yukarıdaki tavuk göğsü tam ölçü verilmiştir. Bu tarife ben yarım ölçü yaptım.
Aceleniz var ise Bir gece yerine 4-5 saatte bekletebilirsiniz ama 1 gece bekleyince daha güzel oldu.
12 yorum:
Betül'cüm ellerine sağlık, pek değişik olmuş.. Merak ettim tadını doğrusu..
selam,
boyle farkli tariflere bayilirim ellerinize saglik merak ettim icinde kabartma tozu yokmu?
sevgilerimle sevval
merhaba
teşekkür ederim güzel yorumlarınız için. aslıcım dene çok güzel oluyor.
seval içinde kabartma tozu yok. yumurtadan sebep kabarıyor zaten gerek kalmıyor.
sevgiler..
en kisa zamanda denemem lazim cok farkli buldum ayrica sorumu cevapladiniz icinde thanks:)))sevgilerimle sevval
canım cok guzel bir tarif ellerine sağlık nefis görunuyor sevgiler..
betül süper görünüyor ellerine sağlık,ben de ömerden fırsat kalırsa yapıcam :))
selam arkadaşım tatlı çok güzel olmuş eline sağlık tarifini aldım deneyeceğim inşaallah paylaştığın için teşekkürler ekmekleri değerlendirmek için de güzel bir yol bence kim bulduysa Allah razı olsun sevgiyle kal bende beklerim
papatya68.blogcu.com
papatya68.blogspot.com
Benim yaptığımmı senin yaptığınmı ayıramadım ilk anda
Tıpkısınızn aynısı olmuş
Ellerine sağlık Oğluşuna süt olsun :))
Kabartma tozunu sanırım yazmayı unutmuşum tarife Ama demeki onsuzda olmuş işte
İsminide ben uydurmuştum Ekmek ufaklı tatlı diye
Çünkü kalan bayat ekmekleri değerlendirmenin bir şekli
En azından ilk bakışta adıyla bunu hatırlatır insana
Ayrıca tarifi kendisinden aldığım kuzenimin eşi bir mutfak dahisi Rabişede tşkrler
Yemeden direkt tavsiyesiyle aldım tarifi Çünkü Rabia yapıyorsa ve öneriyorsa kesinlikle güzeldir
güzel yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.
Fatıma canım benim teşekkür ederim geçte olsa hatırlattın :))
kabartma tozu oomadan da çok güzel oldu pek değişiklik olmadı ama bir dahaki sefere k.tozu koyarak yapıcam.
sevgiler
MERHABALAR ARKADAŞIM 24. Ev sahibemiz olan KEYİFLİ MUTFAGIM TUGBA. arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.blogspot.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK )
Ayrıca 8 HAZİRANDA BULUŞMAMIZ VAR SENİDE ARAMIZDA GÖRMEK İSTERİZ
Sevgilerimle SEVİL
Katılımın ve güzel tarifini bizlerle paylaştığın için çok teşekkür ederim canım.
Yarın etkinlikte son gün,yeni bir tarifle daha etkinliğe katılırsan
çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler :)
Ayrıca sende; sunumuna özen göstererek hazırladığın, leziz
ikramlarının PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ dergisinde yer almasını
istiyorsan porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı
gönderbilirsin.
Bunun için yapman gereken tekşey; adını, sitenin adresini, dergide yer
almasını istediğin tarifinin adını ve link adresini yazarak göndermen
yeterli olacaktır.
Örnek
isim: SEVİL SAHİN
site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com
Tarif : SALATA YARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/2008/05/ite-salata-yarimamizin-birincisi.html
çok lezzetli görünüyor. tebrikler ellerinize sağlık.
sinem
Yorum Gönder