9 Aralık 2010
ÇILBIR 2
Bazı tatlar vardır insana küçüklüğünü hatırlatan. işte bu da öyle bişey. Annem çok yapardı küçükken. bayılırdım.. Henüz oğluma sevdiremedim ama inanıyorum ki oda biraz daha büyüyünce sevecek :)..
Sarmısaklı yoğurtta dökülebilir ama ben tercih etmiyorum..
MALZEMELER:
4 adet yumurta
1 litre su
2 çorba kaşığı sirke
tuz
üzeri için :
3 kaşık tereyağ
1 tatlı kaşığı acı toz biber
Su derin ama çok büyük olmayan bir tencereye alınarak kaynatılır. Kaynadığında sirkesi ve tuzu ilave edilir. Yumurtalar ikişer ikişer kırılarak pişirilir. Yaklaşık 2-3 dakika. Kevgirle servis yapılacak olan tabağa alınır.
Tereyağ eritilip toz biber konarak hafif yakılır. Zaman kaybetmeden yumurtanın üzerine dökülür.
NOT: 3 dakikada yumurta rafadan oluyor. istenirse biraz daha uzatabilirsiniz bu süreyi. zevke kalmış..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
9 yorum:
bana herşeyi sevdirebilirsin ama bunu ağzıma sürmem. yumurta korkulu rüyam benim:(
ellerine sağlık canım,klasik pek sevdiğim bir lezzet
bizde cok severiz cilbiri, ama tereyaginda kavrulmus tarhanayla tercih ediyoruz;)
böyleside cok nefiss görünüyor.. ellerine, emegine saglik canim.. gönülden selamlar..
benimde çocukluğumun sevdiğim lezzetlerinden ben çılbırı bu şekilde değil yağda yumurtayı karıştırarak pişiriyorum belki öyle denersen minik kuzu sever
ellerine sağlık
Ben yumurtayı iyice pişmeden yiyemem .Çılbır benim çocukluğumda da çok sık yapılırdı.ellerine sağlık
Bir adi da damat yumurtasi kiz evlendikten bir hafta sonra "geri davet" denilen zamanda yapilan bir yemek :))) hatirla bizde yapmistik...
hayırlı cumalar Betül
eline sağlık ben yumurta yemezlerdenim ama ev halkı sever ben çılbırı eskiden çok yapardım ama uzun zamandır unuttum yapmadım yumurta seven herkes sever bence ama yoğurtla birleşimini beğenmeyen de çıkabilir değilmi?:)
sevgiyle kal
Ellerine sağlık Betül. Hiç yemedim desem inanırmısın:) Dur bi deneyeyim merak ettim:))
Benimde ara sıra canım ister kendim için yaparım
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)
Yorum Gönder