Sütlü tatlıları çok severim tavuk göğsü de bunlardan bir tanesi. üzerine bir de tavukgogsu kazan dibi olunca daha da güzel.
Ben dışarda bir yerde tatlı ya da yemek tarzı bir şey yiyeceksem genelde evde yapmadığım denemedigim tatlıları seçerim. Kazan dibi de bunlarin başında gelirdi. Nedense zor yapılamaz evde güzel olmaz sanırdım ama yaptım ve oldu hatta harika oldu. Biraz zahmetli evde gerçek bir tavukgöğsü kazan dibi yemek istiyorsunuz bir gece hazırlık bir gecede bekleme süresi iki gün öncesinden başlamanız gerekli ama sonucuda muhteşem.
Malzemeler
2 kg süt
Sübye
İki bardak şeker
İsteye göre vanilya
90 gr tavuk göğsü
Öncelikle Sübyemizi yapmamız gerekiyor. bunun için Bir gece önceden bir bardak pirincimize bir bardakdan bir parmak az su koyup bekletiyoruz ertesi gün blendır ile çekiyoruz pürüzsüz bir hal alana kadar ve işte sübyemiz hazır.
Yine bir gece önceden tavuk göğsümüzü haşlıyoruz. Yaklaşık 1 saat ara ile suyunu sürekli değiştiriyoruz. Tavuk göğsümüzü elimizde iyice ufalayıp birkaç kez de bu şekilde suyun içersinde bekletip suyunu döküyoruz. Tavugun kokusunun iyice gitmesi gerekiyor. Eğer elinizle çok fazla ufalyamazsınız tavugun uzerinden merdane ile yufka açar gibi merdaneyi bastırarak geçiriyoruz iyice unufak haline getiriyoruz birkaç kez de bu şekilde sudan geçiriyoruz tavugumuzda hazır.
Artık tavukgöğsü kazandibimizi yapmaya başlayabiliriz büyükçe bir tencereye sütümüzü döküyoruz içine şekerimizi ekleyip şeker eriyene kadar ısıtıyoruz daha sonra tavuk göğsümüzü katıyoruz sürekli karıştırarak süt iyice ısındıgi tavuk ile iyice ozdeslestigi zaman sübyemizi ilave edip karıştırıra karıştıra iyice pişiriyoruz
Şimdi alüminyum bir tepsiye ihtiyacımız var teflon tepside olmaz. muhallebimizin bir kısmını alüminyum tepsimize alıyoruz yaklaşık 3 ile 4 kepçe kadarını. ocağın altını yakıp tepsimizi ocağın üzerine yerleştiriyoruz muhallebimizi sürekli karıştırarak altını yakıyoruz bu işlem yaklaşık 30 ila 45 dakika kadar sürüyor tamamen her tarafi esit yandıgi zaman Ocaktan alıyoruz. Tencerede kalab tatlımıza isterseniz bir paket vanilya ekleyebilirsiniz daha sonra bu tatlımızı tepsimize yayıyoruz ve bir gece dolapta bekletiyoruz ertesi gün kesip spatulayla Çıkartıp tabağamıza ters çeviriyoruz.
İşsssssste bu kadar.
Bakmayın bu kadar uzun anlattığımı aslında çok basit anlaşılır olsun diye böyle uzun anlattım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder