Efsane. Mutlaka denemelisiniz. Şaaşalı görüntüsüne rağmen yapımı çok basit. üç aşaması var.
Malzemeler:
- Yarım su bardağı şeker (yakmak için)
- Krem karamel için:
- 500 gr süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 4 yumurta
- 1 paket vanilya
- yarım limon kabuğu rendesi ( yoksa portakal da olur)
- Kek için:
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- yarım limon kabuğu rendesi ( yoksa portakal da olur)
Hazırlanması:
- Yarım su bardağı şekeri teflon tavada yakın ve ortası delik bir kek kalıbının tabanına yayın. (Kalıp yağlanmayacak)
- Krem karamel için süte tüm malzemeleri katın ve mikserle güzelce çırpın. Bu karışımı da kek kalıbına boşaltın.
- Keki hazırlayın. Önce yumurta ve şekeri iyice çırpın. Vanilya ve limon kabuğu rendesini katıp çırpmaya devam edin. Süt ve sıvıyağı katın. En son un+kakao+kabartma tozu karışımını da ekleyin ve keki de kalıba boşaltın.
- Keki içi sıcak su dolu bir tepsinin içine oturtarak önceden ısıtılmış fırında 175C'de pişirin.
- Pişen keki dışarıda soğuttuktan sonra mutlaka bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün KENARLI bir tabağa ters çevirin. (bir bıçakla kenarları ayırın ve gerekirse kalıbın altını çok hafif ateşe tutun veya 10sn. kadar sıcak suya batırın)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder