Yapılışı da ismi gibi biraz uzun biraz uğraş istiyor ama tadı
enfes. Almanlara ait bir kek aslında bu. Ama Almanlar kekleri bile süsleyip
pasta görünümüne sokuyorlar bilirsiniz ki. Donauwelle Tuna Nehrinin
Dalgalarını andırdığı için bu isim verilmiş sanırım. Diğer
Asıl bulduğum tariflerde keki
daha farklı. Katı yağ oranı oldukça yüksek. Ben biraz daha değiştirip
yaptım. Bir ismi de Pamuk Prenses Pastası. Bir kere deneyin hep
yapmak isteyeceksiniz.
MALZEMELER:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
200 ml süt
2 bardak un
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu ve
vanilya
1 çimdik tuz
Krema:
5 su bardağı süt
3 yumurta sarısı
4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 poşet kremşanti ( paketin
içindeki iki taneden bir tanesi kullanılacak)
Üzeri için:
200 gr bitter çikolata
100 gr sıvı krema
YAPILIŞI:
1) Öncelikle kek için kakao
hariç tüm kuru malzemeleri karıştırın.
2) Yumurtayı şeker ile 5 dakika
çırpın. Sıvı yağ ve süt ekleyip çırpmaya devam edin. Kuru malzemeleri ekleyin
tekrar çırpın. Yarısını dikdörtgen bir borcama boşaltın.
3) Diğer yarısına kakao ekleyip
çırpın. ve Beyaz karışımın üzerine yayın.
4) Üzerine eşit aralıklarla
vişneleri dizin. 180 derecede pişirin. ve soğuması için kenara alın.
5) Krema için krem şanti hariç
tüm malzemeyi derin bir tencerede çırpın. Ocağın üzerine alıp pişirin. Ocaktan
indirip 5 dakika mikserle çırparak havalandırın. İçine toz krem şantiyi katın
tekrar çırpın.
6) Kremayı Soğumuş olan kekin
üzerine düzgünce yayın.
7) Üzeri için kremayı kaynama
noktasına getirin ve altını kapatın. İçine çıkolataları ekleyip çikolatalar
eriyene kadar karıştırın. Pürüzsüz bir hal aldığında beyaz kremanın
üzerine dökün ve yayın.
8) Soğuması için Buzdolabında
bekletin. Daha sonra üzerine çatalla dalgalar yapın.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder