Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 Korona virüs'ün etkisindeyiz malum. Tam bir aydır evde karantinadayız. Evden çalışıyoruz. Bazı günler işe gidiyoruz. Bütün Avm ler, kafeler, mağazalar her yer kapalı. Dışarı maske ve eldivensiz çıkamıyoruz. ve İki gündür sokağa çıkma yasağı geldi. 4 gün sonra doğum günüm :) 40 yaşıma basıcam ve yaşayıp gördüğüm ömrüm boyunca Nüfus sayımı haricinde sokağa çıkma yasağı ile karşılaşmamıştım. 2020 güzel bir yıl değil umarım tez zamanda atlatırız bu günleri.
İşte hal böyleyken hep evde olunca insanın canı sürekli bir şeyler yapıp yemek istiyor. Tv De Survivor vardı. Yarışmacılardan Cemalcan çok fırın sütlaç istemişti programda. izlerken ben de dedim hadi yapayım :)
Ben üzeri fazla yanık seviyorum. yumurta kullanmam sütlaca. Zira gerçek sütlaçta nişasta ve yumurta olmaz.
Not: eğer fırınlamak istemezseniz zaten kaselere paylaştırıp oda sıcaklığından sonra dolaba yerleştirin.
MALZEMELER:
3 litre süt
125 gr pirinç ( bir su bardağından 1 parmak eksik)
150 gr toz şeker ( 1su bardağı )
bir fiske tuz
İlk sütü kaynatın ve pirinçleri ekleyin. karıştıra karıştıra iyice pişirin. Pirinler iyice pişmiş ve sütün hacmi küçülmüş hale geldiğinde şekeri ilave edin. Tuzu da ilave edin. Şeker eridiğinde 4-5 dakika daha kaynatın. altını kapatın. kaselere paylaştırıp üzerlerine toz şeker serpin. (Esmer şeker daha çabuk yanmasına sebep oluyor. ) Fırının sadece üst ızgarasını açın. 200 derecede çalıştırın. Kaseleri bir tepsiye yerleştirin. kaselerin ortasına gelecek kadar su ilave edin tepsiye. ve fırının üstüne yakın olan gözüne koyun. bundan sonrası size kalmış. fazla yanık seversiniz ya da daha az yanık. kendiniz ayarlayın. üzerleri kızardığında fırını kapatın. 5-10 dakika fırının kapağı açık olarak ılındıktan sonra oda sıcaklığına gelen sütlaçları dolapta 3-4 saat soğuttuktan sonra servis edin.
AFİYET OLSUN
1 yorum:
Selamlar blogunuzu takipteyim sizde blogumu takip edip son yazıma yorum yazarsanız çok ama çok mutlu olurum :)
Yorum Gönder