28 Ekim 2008
SİRKELİ TUZLU KURABİYE VE TEKRAR MERHABA
Tekrar buluşmuş olmamıza çok sevindim.Umarım tekrarlanmaz bu tür şeyler de ayrı kalmayız birbirimizden. Sizleri çok özledim...
Bu kurabiyeyi arkadaşlarım kağanın doğumunda bana gelecekleri zaman farklı başka neler yapabilirim diye düşünürken birden kafamdakilerin karıştırma kabının içinde olduğunu gördüm. Doğaçlama olarak ortaya çıktı ve herkesten de her yaptığımda beğeni dolu sözler alıyor olmak beni çok mutlu ediyor.
ayrıca Leziz dergisi kasım 2009 sayısında da yayınlandı.
MALZEMELER:
Yarım Paket Margarin ( eritilmiş)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İki çorba kaşığı şeker
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir çorba kaşığı yoğurt
Bir tatlı kaşığı mahlep
İki çorba kaşığı sirke
Bir yumurta sarısı ( içine )
Bir paket kabartma tozu
Bir yumurta beyazı ( dışına )
Susam ve çörek otu (dışına )
Aldığı kadar un
Yumurta beyazı ve susam hariç tüm malzemeler karıştırılıp yoğurulur. Küçük yuvarlaklar yapılır. Yapılan yuvarlaklar önce yumurtabeyazına ardından susam ve çörek otuna bulanır. 180 derecede pembeleşinceye kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder