Tarifini bildiğim ama ilk defa yapıp tattığım bir tad. Çok hoşuma gitti. Patatesle de yapıyorlar sanırım borani fakat asıl olanı ıspanak ile yapılanı. Denemenizi tavdiye ediyorum. Yapımıda kolay..
MALZEMELER:
1 Kilo Ispanak
Beşamel Sos
Sarmısaklı yoğurt
Üzeri için:
Tereyağ ve salça
Ispanakların yaprakları saplarından ayrılıp doğramadan kaynar suda 3 dakika bekletilir. kevgir ile çıkartılıp süzgece konur sularının süzmesi için. Diğer tarafta Beşamel Sos pişirilir. Ispanaklar ile karıştırılır. Biraz ılındıktan sonra sarmısaklı yoğurt ile karıştırılır. Üzerine tereyağında salça kavrulup dökülerek servis yapılır.
AFİYET OLSUNN
10 yorum:
ELLERİNE SAĞLIK BETÜLCÜM HİÇ TATMADIĞIM BİR LEZZET EMİNİM TADI GÜZELDİR
benim de merak ettiğim bir tat bu,denemek istiyorum ne zamandır.ellerine sağlık
Hiç yemedim ama denemeyi düşündüm şimdi. Elinize sağlık.
Bende birkaç defa yaptım ve çok beğendim.
şöyle uzanıp tabağınla alıversem.
ellerine sağlık canım
iyi haftalar
öpüyorum.
Çok güzel görünüyor betül ellerine sağlık.Bende ilk fırsatta denicem.Kolayda bir tarifi varmış:)
cok degısık ellerıne saglık canım mutlaka denıyecegım sevgıler..
Borani evlendigim zaman yapmistim ilk,hatirlarsam daha uçuncu tarifimdi yani benim bildigim:)) gerçekten çok lezzetli oluyor severiz,baktim da simdi baya oldu yapmayali,iyiki aklima dusurdun,eline saglik,optm.
bende bu tarıfı arıyordum ama kımı tarıflerde besamel sos kımın de yok sasırmıstım...guvendıgım bır tarıfı denemek en ıyısı..tesekkurler tarıf ıcın hemen kopyaladım..
sevgılerımle..
Çok nefis görünüyor Betül'cüğüm,ellerine sağlık..Bende en kısa zamanda deneyeceğim..
Sevgiler..
Annemden öğrenmiştim ben de bu tarifi, çok lezzetli oluyor gerçekten.. Hele de et yemeklerine çok güzel bir eşlikçi.. Ellerine sağlık canım..
Yorum Gönder