27 Ekim 2009
İSTAVRİT TAVA & FIRINDA TAHİN HELVASI
Kış geldi balık mevsimi de açıldı. Aslında haftada iki defa yemek gerekiyor. 2 defa olmasa da 1 defa yapmaya çalışıyorum.
Tarifi çok basit tabiki de arşivde bulunsun istedim.
MALZEMELER:
1 KİLO ayıklanmış istavrit
yereti kadar mısır unu ve buğdayunu
tuz
kızartmak için ayçiçek yağı
Unlar ve tuz karıştırılır. Tavaya az yağ dökülür. Balıklar una bulanıp kızgın olan tavaya dizilir. Piştiğinde Düz bir kapak yardımı ile arka tarafları çevrilir . Pişirilir.
Son zamanlarda balık olduğunda evimizde mutlaka bu tatlıda oluyor. yapımı çok basit. yiyenler ilk başta ne olduğunu anlayamıyorlar. söylediğimde çok şaşırıyorlar.
Malzemeler:
350 gr kakaolu tahin helvası
yaklaşık 1 su bardağı süt
helva ara ara süt konarak patates ezici ile iyice ezilir. servis edilecek ısıya dayanıklı bir kaba konup 200 derecede pişirilir. yaklaşık 25 dk. serviz esnasında üzerine pudra şekeri serpilebilir. yada vanilyalıu dondurma konabilir.
AFİYET OLSUNN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
balık harika görünüyor. laz olup da balık yemeyen mi var, bizde de sık sık balık var. ama ben pek kızartma yapmam genelde fırında yaparım. ama istaritin de tavası mükemmeldir.
bu arada tatlıyı çok merak ettim, hiç duymamıştım bunu, mutlaka deneyeceğim bizde çok sevilir tahin helvası çünkü.
ellerine sağlık
BENDE FIRINDA YAPARIM GENELDE AMA BU BALIKTA FIRINDA OLMUYOKİ YASEMİNCİM.
TATLIYI MUTLAKA DENE ÇOK GÜZEL OLUYO BAK. YANLIZ ÇOK SICAK OLUYO DİLİNE DİKKAT ET YANMASIN :)
Eline sağlık Betülcüğüm bu tatlıyı çok severim.Ama nasıl yapıldığını tam bilmiyordum hemen not ettim.Sevgiler.
Betülcüğüm enfes olmuş gerçekten.Ben maalesef balık elleyemiyorum.Dolayısıyla balığı hep dışarıda yemek zorunda kalıyoruz.:((
Bu yüzden blogumda da balıklı hiç tarif yok.Sevgiler...
Bende bol kalorili bir hatun olduğum için fırında hiç sevmem balığı :) bir tel levrek buğulama yerim ...
kızartma tam benlik,yarın bende yapıyım hemde hemen :))
Betülcüm bende helvayı limon suyu ile pişiririm,bu şekilde hiç denemedim...
ellerine sağlık..
kocaman sevgiler..
Mmmm balık şahane..Zaten balıktan sonra tatlıdan başka hiçbir şey yenmiyor değil mi? Tahin helvasını bu şekilde hiç tatmadım, pratikmiş.. Ellerine sağlık Betül'cüm..
Yorum Gönder