10 Ekim 2009
MISIR UNLU PATLICAN KIZARTMASI
Karadenizliler iyi bilirler bu lezzeti. Müthiş bişeydir. Heleki körpe patlıcandan yapıldımı tadına doyum olmuyor. Nerden kimin aklına gelmişte yapmış bilmiyorum ama iyiki de yapmış. Patlıcan bana göre zaten mükemmel bir sebze. Her türlü severek tüketirim.
MALZEMELER
4-5 Adet patlıcan
2 adet yumurta
yeteri kadar buğday ve mısır unu
kızartmak için sıvıyağ
tuz
Patlıcanları alacalı soyup yelpaze şeklinde keselim. Tuzlu suda kaynadıktan sonra 5 dakika daha haşlıyalım. Sularını hafifçe sıkıp patlıcanları ayıralım kesilen yerlerinden.
Ayrı tabaklara pane için un, yumurta ve mısır ununu yan yana koyalım.Tavaya az yağ koyup kızdıralım. Patlıcanları teker teker önce una sonra yumurtaya sonra mısır ununa bulayıp arkalı önlü kızartalım. Sarmısaklı yoğurt ile servis edelim. sevmeyenler için Sarmısaksız yoğurtda olabilir..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
9 yorum:
bayıldım bu karışıma diger sebzeler için de kullanılabilir herhalde.ellerine saglık.
Betülcüm hiç denemedim ve yemedim,çıtır çıtır oluyor sanırım.. ellerine sağlık...
Sevgiler..
Mutlaka deneyeceğim canım tam benlik...
ŞU PATLICAN GİBİSİ YOK DEMİ CANIM HERSEYE YAKIŞIYOR TATLIM
ELLERİNE SAGLIK NEFİS GÖRÜNÜYOR
SEVGİLER
Biz de karadenizliyim ama pek bilmediğimiz bir lezzet. sanki balık gibi olur değil mi, buna patlıcan balığı dendiğini de biliyorum. denemek isterim mutlaka ben de patlıcanın her haline bayılırım çünkü. ellerine sağlık
Bizim evimizden hiç eksik olmaz Betül'cüğüm..Ellerine sağlık canım..
Sevgiler..
Ben İzmir Tire'de yemiştim nefis bir şey.Patlıcan balığı diyorlar.Ellerinize sağlık.
annem yapardı ben küçükken pek sevi yemezdik şimdide özler olduk :)
ellerine sağlık
güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar..
sevgiler
Yorum Gönder