7 Mayıs 2010
BEŞAMEL SOSLU PIRASA
Kış sebzeleri artık yavaş yavaş yerini yaz sebzelerine bırakırken tezgahlarda, şimdiden bir an önce yaz gelsede taze taze biberler çıksa bende kızartmasını yapmsam diye hayaller kuruyorum. Henüz daha elim gitmiyor almaya. Şu ara inanılmaz zorluk çekiyorum ne yemek yapsam diye. Kış sebzeleri kötü. Yaz sebzeleri de henüz hormonlu diye akla karayı seçer oldum. Pırasayı farklı nasıl daha cazip kılabilirim diye düşünürken ortaya çıktı bu tarif. Yapalı epey olmuştu bunu ama anca yayınlama fırsatı buldum.
MALZEMELER:
1 Kilo Pırasa
2 adet havuç
yarım çay bardağı ayçiçek yağı
1 kaşık domates salçası
tuz
rende kaşar
Beşamel sos için:
50 gr tereyağ
50 gr un
2 su bardağı süt
tuz
yağ eritilip un ilave edilerek kavrulur. süt ve tuz ilave edilip hiç topak kalmayana kadar karıştırılarak pişirilir. İsterseniz sütü ilave ettikten sonra Blendır ile iyice çırpılıp topak kalma olasılığını sıfıra indirebilirsiniz.
Pırasalar uzunlamasına ortadan ikiye bölünüp çok ince olmamak kaydı ile doğranır. Havuçlar rendelenir. Sıvı yağ kızdırılıp pırasa ve havuçlar 4-5 dakika kavrulur. salça konur ve kavrulmaya devam edilir.Salçanın kokusu çıktıktan sonra çok az su ileve edilir ve pişirilir.
Yuvarlak bir kaseye pırasalı harçtan konur ve Dikdörtgen bir borcama ters çevrilir. Çok dağılırsa kaşıkla toplayabiliriz. Tüm harç bitene kadar aynı işlem uygulanır. üzerine beçamel sos ve kaşar rendesi konur. önceden ısıtılmış 180 derecede kaşar peyniri eriyip kızarana kadar tutulur.
AFİYET OLSUN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Betülcüm süpersin,pırasa için sos hiç düşünmezdim.. ellerine sağlık..
Kocaman Sevgiler..
Üretimin sonu yok. Süper bir tarif üretmişsin canım
Ellerine sağlık canım
sevgiler
Yorum Gönder