17 Ocak 2011
ETLİ NOHUT
Güzel yapanın elinden yemek nasılda keyiflidir. Lokum gibidir nohutlar. Ama birde iyi pişmemiş suyu bi tarafta nohutu bi tarafta ise vay halinize o zaman da . Midenize taş gibi oturur kalır.
son zamanlarda çok mail almaya başladım günlük hayatta sık sık yapılan yemekleri yapmamı isteyen. Özellikle yeni evlenen arkadaşlarım sürekli söyleyip duruyorlar. Püf noklataları istiyorlar. bunlarla ilgili bir çalışma yapmam gerek en kısa zamanda.
MALZEMELER:
1 Büyük kuru soğan
250 gram kuzu kuşbaşı
2 su bardağı nohut
1 çorba kaşığı domates salşası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
tuz, pulbiber
Nohutlar bir gece önceden suya konur. Ertesi gün üzerini geçecek kadar su ile beraber diri kalacak şekilde haşlanır.
Ben Düdüklü tencerede yapıyorum. Nutricook. çok pratik oluyor. Yağ kızdırılır. Etler atılıp suyunu salıp şekene kadar kavrulur. Yemeklik doğranan soğanlar ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Salça ve kırmızı biberde konur. Salça kokusu çıktığında haşlanmış nohutlar eklenir. Birkaç kez daha karıştırılıp tuz, pulbiber ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilavesi yapılır. Düdüklüde 30 dakika pişirilir .
Eğer ki düdüklüde pişirmeyecekseniz bu süre daha da uzar.
AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
11 yorum:
Betülcüğüm elelrine sağlık en sevdiğim yemek oluyor kendileri:)))
canım benim yanına mis gibi pilav birde ayran of of deymeyin keyfime :))
ellerinize sağlık bende severim bu yemeği ama tek sevmediğim nokta nohutlar pişince kabuklarının çıkması bunu nasıl önleyebilirim? yardımcı olursanız sevnirim
Saygılar....
Betül'cüm bugün benim de canım nohut çekti çok :) Yanına da pilav ve turşu ile nefis olur.. ELlerine sağlık canım..
Betül'cüm eline sağlık. Çok severim. Haftada bir şirkette muhakkak pişer:) afiyet olsun canım
Bayılırım nohuta bende düdüklüde pişiriyorum daha güzel oluyor yanında bir de tere roka olucakki şimdi mmmmmm :)
ellerinize sağlık
güzel yorumlarını için teşekkür ederim arkadaşlar.
merhaba adsız arkadaşım çok pişirirsen eğerki çıkabilir kabukları ama en makbulü haşlayınca kabukları soymaktır aslında :)
sevgiler
Betülcüm ellerine sağlık ,tam kış yemeği bayılırım ;)
hmmm severim severim çoook severim. bizim evin erkekleri huysuz anacım yiyorlar ama binbir nazla. valla artık ben pişirmesini bile unuttum:( sen yapınca bana bir tas yollasana:))) ellerine sağlık
Çok severim nohutu hatta bugun arkadaşımda yedim:) Ellerine sağlık
güzelyorumlarınız için teşekkür ederim yasemincim gel canım henüz bitmemişken :)
sevgiler .
Yorum Gönder