9 Ocak 2011
KABAK TATLISI 2
Bu sefer ufak bir değişiklik yaptım sadece. Daha önceleri şekerde bekletmeden pişirirdim. Bu sefer beklettim. Piştikten sonra fırınladım biraz kabakları hafif gevrekleştiler.
MALZEMELER:
1 kilo kabak
1 kilo şeker
3-4 adet karanfil
1 su bardağı su
Kabaklar dilimlenerek tencereye dizilir. Üzerine toz şeker serpilip 1 gece bekletilir. Ertesi gün suyu ve karanfilleri konup ağzı kapalı şekilde kaynadıktan sonra yaklaşık 45 dakika pişirilir. Arada bir tencere iki yanından tutularak sallanır.
Kabaklar dayanıklı bir fırın kabına aktarılıp 150 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar tutularak gevrekleştirilir.
AFİYET OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
12 yorum:
Betülcüğüm elerine sağlık canım....
Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor bende bugün yaptım
Betülcüğüm, sana ve sevdiklerine mutlu yıllar diliyorum.
ellerine sağlık. Kabakları fırınlamak güzel bir yöntem gerçekten. Çok güzel görünüyorlar. Çok çok çok sevgiler
mmm eminim nefis olmuştur her türlüsüne varım ellerine sağlık.
en sevdigim tatlılar arasındadır.ellerine saglık.
Oooh afiyet olsun, kabak yemeli mevsiminde. Eline sağlık
betülcüm buzlukta beni bekleyen kabaklar var canım çekti bende eve gidince onlarımı çıkarsam ne :))
canım şu ara ev işlerim var evimi satıyorum anlıcan bende ev arıyorum bu nedenle sen dahil çogu arkadaşımı gezemedim bugun yorum yazma günü dedim kendi kendime :))
fazla sıklıkta gelemezsem affola :)
sevgiyle kal
ellerine sağlık betülcüm bayılırım kabak tatlısına tam mevsimi;)sağlıkla kal..
Hımmmm ellerine sağlık Betülcüm
Ellerine saglik Betul'cugum,
Cok severim hem de cok.
Guzel bir hafta diliyorum, sevgi ve selamlar.
Ellerinize sağlık..
Çok pratik ve güzel bir tatlı.Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder