25 Şubat 2011
BEZELYELİ TAVUK
Yazdan buzluğa attığım bezelyeler kışın imdadıma yetişyor. Davetsiz misafir mi geldi ya da yemeğim yok işten geldim hemen bişler hazırlamam gerek direk buzluğu açıp alıyorum bir paket ..
Bu da yine o günlerden kalma. bir çırpıda yapılıverdi ve bitti..
MALZEMELER
Yarım kilo kemiksiz tavuk kalça
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 su bardağı bezelye
2 adet sivri biber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı acı toz biber
yarım çay bardağı süt
1 su bardağı su
yarım çay bardağı ayçiçek yağı
tuz karabiber
İlk önce tavuklar kuşbaşı doğranıp ayçiçek yağında rengi dönene kadar kavrulur. Süt ilave edilip çektirene kadar kavrulmaya devam edilir. Yemeklik doğranmış soğanlar ve sivri biber ilave edilir. Soğanlar yumuşadığında yarımay şeklinde doğranan havuçlar ilave edilir. Domates ve kırmızı toz biberde katılarak yaklaşık beş dakika daha kavrulur. Bezelye ve sıcak su katılıp bezelyeler yumuşayana kadar pişirilir. En son tuzu ve kara biberi ilave edilip altı kapatılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
ellerine saglik canim cok lezziz görünüyor bir okadarda cok saglikli ;) mutlu bir haftasonu diliyorum..
çok lezzetlli gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....
selam canım,bloğunu yeğenim Elvan'dan öğrendim ve bir girdim çıkamadım saatlerdir.herşey öylesine leziz görünüyor ki fena halde acıktım gezinirken.
bende daha çok yeni olsada bloğuma beklerim.sevgiler.
Bezelye ile tavuk uyumludur.Orman kebabını çocukken çok severdim annem yaptığı zaman sonrasında tavukla da sevdim ki benim tavuk eti ile pek aram yoktur.ellerinize sağlık selamlar.
Yorum Gönder